Få vores nyheder på mail

Tidspres fører til lovbrud i kommunerne

Nyhed   •   Nov 27, 2018 10:50 CET

Tidspressede socialrådgivere fører til lovbrud i flere kommuner.

15 kommuner har i løbet af de seneste to år ikke overholdt loven, fordi socialrådgivere er belastede af tidspres og store arbejdsmængder.

Det er især børne- og beskæftigelsesområdet, der er hårdt ramt, viser en aktindsigt, som Dansk Socialrådgiverforening har søgt hos Arbejdstilsynet. Det skriver Information.

Dokumenterne fra Arbejdstilsynet viser, at tidspresset skaber et psykisk belastet arbejdsmiljø for de ansatte, og det har fået tilsynsmyndigheden til at give dem et påbud.

Konsekvensen af tidspresset og den store arbejdsmængde er desuden, at kommunerne ikke kan overholde lovgivningsmæssige tidsfrister og andre krav om eksempelvis samtaler med arbejdsløse borgere.

"Vi ved godt, hvad der skal til i den enkelte borgersag - for eksempel i forhold til én, der er på sygedagpenge. Men vi har enten ikke tiden til det, fordi vi har for mange sager - eller fordi der er lagt flere dokumentations- og kontrolkrav ned over os," siger Mads Abildtrup, formand i Dansk Socialrådgiverforening til Information.

Michael Ziegler (K), formand for Løn- og Personaleudvalget i KL, skriver til Information, at problemerne ikke "kan løses med et fingerknips, men at der er stor opmærksomhed på fysisk og psykisk arbejdsmiljø.