Få vores nyheder på mail

Store lokale forskelle i fleksjobberes ledighed

Nyhed   •   Okt 24, 2018 11:39 CEST

Der er store kommunale forskelle på antallet af ledige fleksjobbere

Der er stor forskel på, hvor gode kommunerne er til at få ledige, som er visiteret til fleksjob, i arbejde. Det kræver et tæt samarbejde mellem kommune og de lokale virksomheder, siger arbejdsmarkedschef.

Når en person, som er visiteret til fleksjob, skal finde arbejde, er det ikke ligegyldigt i hvilken kommune han eller hun bor. Der er nemlig store forskelle på, hvor gode kommunerne er til at hjælpe ledige fleksjobbere i gang, skriver DA Analyse.

Faaborg-Midtfyn er en af de kommuner, der med 13,7 procent har den laveste ledighed blandt personer visiteret til fleksjob. Her forklarer Lisbeth Roses, teamleder for fleksjob, at kommunens succes skyldes et godt samarbejde med lokale virksomheder og et stort fokus på den enkelte fleksjobbers behov og en klar bevidsthed om, at beskæftigelse er endemålet.

”Vi er gode til at lave matchet mellem arbejdsgiverne og fleksjobberne. Derudover er vi gode til at tage hånd om de fleksjobbere, der ikke er i arbejde. Vi har fx en jobklub, hvor der skrives ansøgninger og CV’er," siger Lisbeth Roses til Agenda.

Ballerup er til gengæld en af de kommuner, som har den højeste ledighed blandt fleksjobbere, og det er en position, som arbejdsmarkedschef Ina S. Ringsdal er meget opmærksom på. Og som kommunen er i gang med at ændre på gennem nye initiativer på området.

”Vi har ikke tidligere haft de nødvendige ressourcer og det stærke fokus på fleksjobområdet, som vi har nu. Det tager tid at lave en omvæltning, men nu er vi godt på vej," siger Ina S. Ringsdal til Agenda.

Mere information

Vil du have gode tips og værktøjer til at etablere fleksjob? Se mere på Cabis hjemmeside