Få vores nyheder på mail

Regeringen vil have mindre uddannelse og flere private løntilskud

Nyhed   •   Maj 04, 2018 09:14 CEST

Finansminister Kristian Jensen (V) vil luge ud i aktiveringstilbud uden effekt og vil have flere private løntilskud. Sådan lyder det fra regeringen forud for en reform af beskæftigelsesindsatsen.

Ifølge finansminister Kristian Jensen (V) bruger Danmark ca. 13 milliarder kr. om året på aktivering og andre beskæftigelsestilbud, og derfor har politikerne et ansvar for, at indsatsen virker. Det skriver Jyllands-Posten.

I en kommende reform af beskæftigelsesindsatsen ser Kristian Jensen gerne flere løntilskud i private virksomheder og en kritisk gennemgang af forskellige uddannelsesordninger for ledige.

"Vi skal i højere grad bruge privat løntilskud i beskæftigelsesindsatsen. Uddannelse skal ikke droppes som redskab, men det må ikke blive uddannelse for uddannelsens skyld. Vi er nødt til at se på, hvad der virker," siger Kristian Jensen til Jyllands-Posten.

Dansk Arbejdsgiverforening er enig med finansministeren i, at beskæftigelsesindsatsen bør målrettes mod løntilskudsjob i private virksomheder.

LO-sekretær Ejner K. Holst er imidlertid uenig i, at uddannelse ikke virker.