Få vores nyheder på mail

Regeringen vil give ret til tidlig pension i denne valgperiode

Nyhed   •   Sep 12, 2019 10:17 CEST

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard vil gennemføre regeringens planer om tidlig tilbagetrækning i denne valgperiode

Til næste år vil regeringen præsentere en model for tidligere pension, som skal gennemføres i denne valgperiode. Det oplyser Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Under valgkampen var Socialdemokratiets plan om at sikre tidlig pension meget omdiskuteret, men nu meddeleler beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), at regeringen allerede i denne valgperiode vil gennemføre sine planer om at sikre ret til tidlig pension for nedslidte.

"Regeringen vil indføre retten til tidlig tilbagetrækning i denne valgperiode. Det er vigtigt, fordi vi kan se, der er mennesker, som efter mange år på arbejdsmarkedet, er slidt ned. Og problemet bliver større i takt med, at vi hæver pensionsalderen allerede fra næste år," siger Peter Hummelgaard i en pressemeddelelse

Der vil som led i arbejdet med at udvikle et forslag til tidlig tilbagetrækning blive oprettet en ny pensionsenhed i Beskæftigelsesministeriet.

Regeringen vil indkalde FH og DA til flere drøftelser, inden overenskomstforhandlingerne begynder på det private arbejdsmarked senere på efteråret.

"Parterne har bedt os respektere de kommende overenskomstforhandlinger, og det lytter vi selvfølgelig til. Det ændrer ikke på, at vi i løbet af næste år vil præsentere et forslag til værdig tilbagetrækning - og også vil lave en aftale forudsat, vi kan finde politisk flertal. I forhold til den politiske proces er jeg fortrøstningsfuld, fordi DF har tilkendegivet, at de gerne vil finde en ordning til seniorer, så de kan trække sig værdigt tilbage," siger Peter Hummelgaard.

Læs mere

Læse mere i Beskæftigelsesministeriets pressemeddelelse

Se mere i ministeriets notat om tidlig tilbagetrækning