Gå til indhold
Ny lovgivning betyder store ændringer for jobcentrene. Få et overblik her
Ny lovgivning betyder store ændringer for jobcentrene. Få et overblik her

Nyhed -

Overblik: Det betyder forenklingen af beskæftigelsesindsatsen

Til nytår træder forenklingen af beskæftigelsesindsatsen i kraft, og det betyder bl.a. flere digitale løsninger, ens regler på tværs af målgrupper og fokus på resultater. Vi har samlet overblik til dig, der arbejder med at få ledige i job.

Forenklingen af beskæftigelsesindsatsen betyder bl.a., at der kommer et forstærket fokus på lediges vej i job, og lovændringerne lægger også op til, at der bliver skabt en ny kultur og et nyt mindset i landets jobcentre

I Cabis nye tema om forenklingen af beskæftigelsesindsatsen giver vi et overblik over de vigtigste ændringer. Men derudover giver vi også vores bud på, hvad ændringerne betyder for de medarbejdere, som arbejder i jobcentrene.

Med de nye regler bliver medarbejderne i jobcentret fx ikke længere målt på, om de opfylder proceskrav om eksempelvis rettighed. Det er borgerens progression i retning af arbejdsmarkedet, som bliver det altoverskyggende mål. Det stiller bl.a. krav til medarbejdernes faglighed og valg af metode. Men det stiller også krav til, at ledelsen i jobcentrene viser medarbejderne tillid.

I temaet om forenklingen af beskæftigelsesindsatsen finder du også en paragrafnøgle, som giver dig overblikket overcentrale paragraffer, der bliver ændret med den nye lovgivning.

Se Cabis overblik over forenklingen af beskæftigelsesindsatsen

Se også kort video om ændringerne i lovgivningen

Emner

Tags


Cabi er et nonprofit videns-, netværks-, og formidlingshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme:

  • Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse.
  • Udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job.
  • Trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Pressekontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Kommunikationschef 4128 4126
Jakob Rom Johansen

Jakob Rom Johansen

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 20658534