Få vores nyheder på mail

Hver fjerde ledige indvandrer står ikke parat til at tage et job

Nyhed   •   Maj 30, 2017 10:13 CEST

26 procent af landets ledige indvandrere stod ikke til rådighed for arbejdsmarkedet sidste år, viser ny undersøgelse

Jobparate kontanthjælpsmodtagere og dagpengemodtagere skal aktivt søge jobs og stå til rådighed. Alligevel gør 26 procent af landets ledige indvandrere ikke det, som det ser ud i dag, viser ny undersøgelse.

Selvom mange ledige indvandrere er aktive i deres jobsøgning og ønsker at komme i job, gælder det langt fra alle. Sidste år stod en ud af fire ledige indvandrere ikke klar til at tage et job.
Det viser en ny undersøgelse fra Agenda, der bygger på tal fra Danmarks Statistiks Arbejdskraftundersøgelse fra 2016.

Sådan ser situationen ud, selvom der bliver stillet krav til de jobparate kontanthjælpsmodtagere og dagpengemodtagere om, at de aktivt skal søge jobs og være parate til at kunne tage et job.

Og problemet gælder ikke kun for denne gruppe ledige, men ses også blandt etnisk danske dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere. Undersøgelsens resultater viser dog, at problemet er større blandt ledige indvandrere. Blandt denne gruppe ledige stod 26 procent ikke til rådighed for arbejdsmarkedet sidste år, mens samme tal var 12 pct. for de ledige etniske danskere.

Men forskellen på, hvilke ledige der står til rådighed, er det ikke noget, der smitter betydeligt af på jobcentrenes og A-kassernes sanktioner. Cirka lige mange jobparate kontanthjælpsmodtagere, både etniske danskere og indvandrere, oplever sanktioner, når de ikke står nok til rådighed. Det kan blandt andet skyldes, at ledige indvandrere ikke sendes lige så ofte i aktivering.

Læs mere om undersøgelsen her