Få vores nyheder på mail

Ekspert: Tydelig ledelse og tidlig indsats får sygefraværet ned

Nyhed   •   Maj 09, 2018 09:58 CEST

Hyppig kontakt og samtaler er med til at få sygefraværet ned

Der skal analyse og en klar plan til at få sygefraværet ned i virksomhederne. Sådan lyder anbefalingen fra Birgitte Poulsen, chefkonsulent hos Cabi.

Mandag den 7. maj holdt Jobcenter Fredericia, Beskæftigelsesforum og Cabi konference om sygefravær i Fredericia, og her fik de deltagende private og offentlige arbejdsgivere en række gode råd til, hvordan de kan få sygefraværet ned.

Ifølge Birgitte Poulsen, chefkonsulent hos Cabi, som var en af oplægsholderne ved konferencen, er ca. fem procent af arbejdsstyrken sygemeldt, og i gennemsnit har danske lønmodtagere 8,5 sygedage om året, skriver Fyens Stiftstidende.

På konferencen anbefalede hun, at virksomhederne laver en minianalyse af sygefraværet samt en plan for, hvordan sygefraværet skal håndteres på arbejdspladsen.

Der er ifølge Birgitte Poulsen seks elementer på vejen til en arbejdsplads med lavt sygefravær og høj trivsel:

  1. Tydelig ledelse
  2. Fælles ejerskab
  3. Ordentlig statistik
  4. systematiske samtaler
  5. Tidlige indsatser og trivsel
  6. Arbejdsmiljø og social kapital

"Man skal have en ordentlig statistik at arbejde ud fra, så man kan kender sygefraværsstatistikken og kan lave et mål. Så skal man have systematiske samtaler. Vi ved, hyppig og tidlig kontakt med den sygemeldte medarbejder virker," fortalte Birgitte Poulsen ifølge Fyens Stiftstidende.

Mere viden

Få flere tips til at få sygefraværet ned

Kontakt Cabi's rådgiver-team