Få vores nyheder på mail

Aftale om IGU bliver forlænget

Nyhed   •   Feb 25, 2019 11:58 CET

IGU'en som skal få flere flygtninge i job er blevet forlænget til udgangen af juni 2022

Regeringen og arbejdsmarkedets parter er blevet enige om at forlænge Integrationsgrunduddannelsen (IGU), som skal hjælpe flere flygtninge i arbejde.

I foråret 2016 indgik regeringen og arbejdsmarkedets parter en trepartsaftale om at få flere flygtninge og familiesammenførte ind på arbejdsmarkedet. Et centralt element i aftalen var integrationsgrunduddannelsen (IGU), der via en kombination af praktik og skoleundervisning skal bane vejen for, at flygtninge og familiesammenførte til flygtninge får en indgang til det danske arbejdsmarked. Indtil videre er der registreret 1.890 IGU-aftaler.

Regeringen og arbejdsmarkedets parter har i dag indgået aftale om at forlænge IGU-ordningen til 30. juni 2022. Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse

"Jeg er meget tilfreds med, at vi nu har forlænget Integrationsgrunduddannelsen, som virksomheder, medarbejdere og kommuner har taget til sig. Der er registreret 1.890 IGU-aftaler. Det vil jeg gerne takke arbejdsmarkedets parter for. Det er vigtigt, at flere flygtninge og familiesammenførte kommer i job, så de kan forsørge sig selv, og her er IGU’en en god vej ind. Vi kan desværre se, at alt for mange flygtninge er forsørget af det offentlige, men også at langt flere nyankomne arbejder nu end for få år siden, og det er godt for den enkelte, deres familier og samfundet," siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) i pressemeddelelsen.

Administrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening, Jacob Holbraad fortæller, at IGU'en har været en succes og en solid trædesten ind på arbejdsmarkedet for en gruppe mennesker som altid har haft svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet.

Mere information

Se aftalen om forlængelse af IGU'en

Vil du vide mere om integration? Se Cabis tema