Gå til indhold
Folketinget har forlænget den midlertidige suspendering af 225-timers reglen.
Folketinget har forlænget den midlertidige suspendering af 225-timers reglen.

Nyhed -

225-timers reglen suspenderet frem til juli

Regeringen har med et bredt flertal besluttet at suspendere 225-timers reglen for kontanthjælpsmodtagere helt frem til 8. juli som følge af corona-krisen. 

Det oplyser Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse

Det betyder, at ledige ikke får får nedsat deres ydelse på grund af manglende beskæftigelse efter den 9. marts. Ændringen skulle oprindeligt gælde i tre måneder, men bliver altså nu forlænget med yderligere en måned.

"Krisen har ramt os dybt, og konsekvenserne vil vi desværre kunne mærke i et godt stykke tid endnu. Derfor giver det selvfølgelig heller ikke meningen, at kontanthjælpsmodtagere skal leve op til et bestemt beskæftigelseskrav, når mange virksomheder er lukket ned. På samme måde er forbruget af dagpengeperioden og en række andre regler på beskæftigelsesområdet jo også sat på stand-by," siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S). 

"Til gengæld skal vi gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe de ledige hurtige tilbage i job med de gode redskaber, vi kender som opkvalificering og praktikker, når økonomien gradvist kommer i gang igen," fortsætter han.

Emner

Tags


Cabi er et nonprofit videns-, netværks-, og formidlingshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme:

  • Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse.
  • Udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job.
  • Trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Pressekontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Kommunikationschef 4128 4126
Jakob Rom Johansen

Jakob Rom Johansen

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 20658534

Relaterede nyheder