Gå til indhold
Cabi holder årskonference md fokus på unge, som ikke er i gang med uddannelse eller job
Cabi holder årskonference md fokus på unge, som ikke er i gang med uddannelse eller job

Pressemeddelelse -

Virksomheder skal hjælpe unge der ikke får uddannelse eller job

Knap 100.000 unge har ingen uddannelse efter folkeskolen, og de risikerer at blive tabt i et samfund med stadig større fokus på uddannelse. Konference på Christiansborg sætter fokus på, hvordan virksomheder kan være indgangen til uddannelse og job for sårbare unge.

Sidste år havde 96.600 unge mellem 18 og 25 år ingen ungdomsuddannelse. Enten fordi, de aldrig var kommet i gang, eller fordi, de havde afbrudt en uddannelse.

For de unge er det forbundet med stor risiko ikke at tage en uddannelse, for de risikerer at bliver efterladt på perronen, når samfundstoget kører. Men nogle unge har svært ved at finde vej til uddannelse og arbejde på trods af, at de rummer mange ressourcer. De har brug for at lære på andre måder end på skolebænken, og her spiller virksomhederne en væsentlig rolle.

Nogle unge har brug for at parkere uddannelse

Derfor er Fællessalen på Christiansborg mandag den 8. april ramme for konferencen Ung i dag – din arbejdskraft i morgen, hvor videns- og netværkshuset Cabi sætter fokus på udsatte unge. Et væsentligt omdrejningspunkt bliver her, hvad landets virksomheder kan gøre for at hjælpe unge, som ikke er kommet i gang med uddannelse eller job.

”Vi må ikke tabe de unge. De skal være en del af fællesskabet på arbejdsmarkedet, og vi har brug for deres arbejdskraft. Med konferencen sætter vi fokus på sårbare unge og den store forskel virksomhederne kan gøre for de unge, der ikke går den lige vej fra skole til uddannelse og job. Nogle unge har brug for at parkere uddannelse og via arbejdsmarkedet igen blive motiveret til uddannelse. Og her kan virksomheder skabe mening, give struktur i hverdagen og en konkret ide om, hvad en uddannelse kan bruges til,” siger Mette Rønnau, direktør for Cabi.

Virksomheder har brug for unge

Hun forklarer videre, at virksomhederne også skaber værdi for sig selv, når de tager et socialt ansvar og hjælper unge i gang med uddannelse eller job. For alle landets virksomheder har brug for, at flest mulige unge bliver en del af fællesskabet.

”Virksomheder har brug for, at unge uddanner sig og tager et job. At virksomheder kan rekruttere kompetent arbejdskraft er grundlaget for, at de kan fastholde drift og udvikling. Samtidig er det vores erfaring, at unge, som har fået hjælp af en virksomhed, bliver en rigtig loyal arbejdskraft og en god ambassadør, når den unge kommer videre i arbejdslivet. Så det giver mening for både den unge, virksomheden der hjælper og hele samfundet,” siger Mette Rønnau.

Beskæftigelsesordfører for Venstre, Hans Andersen, er vært for konferencen i samarbejde med Cabi, og blandt oplægsholdere er desuden Lisbeth Zornig, direktør for Huset Zornig, erhvervsledere og specialister i unge med udfordringer.

”Der er ingen tvivl om, at virksomhederne er vigtige i ambitionen om at få alle unge med. Og vores vision med at samle erhvervsledere og specialister til denne konference er at komme frem til nogle anbefalinger om, hvordan virksomheder i samarbejde med kommuner og uddannelsesverden kan spille en endnu større rolle på det her felt, slutter Mette Rønnau.

Journalister er velkomne til konferencen ved henvendelse til kommunikationschef Ea Nielsen

Se mere om konferencen Ung i dag – din arbejdskraft i morgen

KONTAKT:

Direktør Mette Rønnau, Cabi: 2083 4964 / mer@cabiweb.dk

Kommunikationschef Ea Nielsen, Cabi: 4128 4126 / eni@cabiweb.dk

Related links

Emner

Kategorier


Cabi er er et non-profit videns- og netværkshus under Beskæftigelsesministeriet. Det er vores mission at fremme et arbejdsmarked med plads til flere. Vi giver råd og inspiration til virksomheder og kommuner, som arbejder med at få flere udsatte ledige inkluderet på arbejdsmarkedet og med at fastholde udsatte medarbejdere i job. Vores mål er, at flere virksomheder bliver socialt ansvarlige, og at flere mennesker kan få og fastholde en plads på arbejdsmarkedet.

Vi indsamler, bearbejder og formidler viden til ledere, personaleansvarlige og HR-medarbejdere i virksomhederne og til professionelle i den aktive beskæftigelsesindsats i kommuner og andre steder.

Vi udvikler metoder og værktøjer, som kan skabe positive forandringer i praksis. Og vi hjælper med tilpasning, implementering og udvikling lokalt i virksomheder og kommuner over hele landet. Altid med øje for et stærkt samarbejde på tværs fx mellem kommuner og virksomheder.

Kontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Souschef Kommunikation og marketing 4128 4126
Henrik Boye Ebbesen

Henrik Boye Ebbesen

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder Presse og kommunikation 3066 1688

Plads til flere i arbejde

Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes.

Cabi
Åboulevarden 70, 3
8000 Aarhus C
Danmark