Gå til indhold
Birkmose Golf Club i Kolding lægger lokaler il morgenmøde om FN's Verdensmål
Birkmose Golf Club i Kolding lægger lokaler il morgenmøde om FN's Verdensmål

Pressemeddelelse -

Virksomheder i Trekantsområdet tager hånd om FN’s Verdensmål

Virksomheder kan den 24. september i Kolding blive klædt på til at arbejde aktivt med FN’s Verdensmål til gavn for forretningen, medarbejdere og samfundet. Videns- og netværkshuset Cabi lancerer en ny værktøjskasse målrettet små og mellemstore virksomheder. På morgenmødet får deltagere argumenter, vejledning og intro til digital værktøjskasse.

Mange virksomheder arbejder med verdensmålene, der blev lanceret af FN i 2015. Mange kunder og leverandører har fokus på det. Nogle virksomheder er lige begyndt.

Hvis din virksomhed skal med på vognen, så er det oplagt at tilmelde sig dette gratis arrangement. På mødet får deltagere svar på, hvordan socialt ansvar og FN's Verdensmål kobles med den daglige drift og bundlinjen.

”Vi vil med dette arrangement invitere ledere, HR og økonomiansvarlige ind til en god intro, der klæder virksomheden på til at arbejde med især FNs Verdensmål 8,” siger seniorkonsulent hos Cabi, Ann Cathrine Lebech Hoe.

FN’s Verdensmål 8 bærer overskriften Anstændige jobs og økonomisk vækst. Og det kan virksomheder bidrage til gennem deres sociale ansvar ved fx at ansætte udsatte ledige.

VirksomhedsnetværkCabi er Danmarks største netværk af socialt ansvarlige virksomheder. Med 6.100 medlemmer i det ganske land, og 1.000 i Sydjylland er kontakten til virksomhederens virkelighed tæt.

Nøglen til forretningen ligger i medarbejderstaben

Medarbejderne er kernen i en virksomhed, og nøglen til den gode forretning, er en af pointerne fra oplægsholder og specialist på området, Marianne Lyngberg Nilsson. Det betyder, at virksomheden kan nå langt med fokus på Verdensmål 8. Erfaringen viser, at rigtig mange små og mellemstore virksomheder tager sig godt at medarbejdernes ve og vel, og at der er god tradition for fx at rekruttere udsatte ledige til opgaver.

Cabi lancerer på mødet en digital værkstøjskasse, som kan bruges til at indfri et forretningsmæssigt potentiale og synliggøre det sociale ansvar som værdi for virksomheden, fortæller Cabis Marianne Nilsson.

Når du forebygger mistrivsel og sygefravær, fastholder kompetencer eller ansætter fra kanten, så synliggør arbejdet med FN’s Verdensmål 8 et forretningspotentiale. Og hvem vil ikke også være en attraktiv virksomhed for både kunder, medarbejdere og ejere i morgen?”

Verdensmål 8 med værdi for økonomi og forretning

VirksomhedsnetværkCabi samarbejder med Birkemose Golf Club, som stiller lokaler på Nr. Stenderupvej til rådighed. Club Manager Claus Valter fra Birkemose Golf Club glæder sig til morgenmødet:

”Vi har mange virksomheder i vores business netværk, som tager socialt ansvar. Og vi gør det også selv her i Birkemose, hvor vi i 2019 skal tage 19 udsatte ledige ind. Glæden og gevinsten kommer ved at udvikle mennesker, men også at den sociale profil appellerer til medlemmerne. Og vi er alle en del af samfundet. På den måde giver det værdi for både økonomi og forretningen.” 

Claus Valter slutter: ”Det koster ikke noget at deltage. Husk dog at melde til, så vi har stole nok.”

Opfordring til virksomhederne i Trekantsområdet

”Vær med i Kolding, brug et par timer og få konkret input til jeres arbejde. Verdensmålene er skabt for en bæredygtig verden, hvor det giver mening for virksomhed, medarbejdere og samfund,” forklarer seniorkonsulent Ann Cathrine Lebech Hoe fra VirksomhedsnetværkCabi.

”At være i Kolding den 24. september betyder meget for os. Vi samarbejder med alle og er i dialog med virksomheder i hele Danmark og faciliterer bl.a. netværk lokalt. Vi ved, at viden og værktøjer kan gøre forskellen i en travl hverdag, så vi glæder os meget til at møde ejerledere, ledere, HR og medarbejdere, der sidder med økonomiansvar i virksomhederne,” fortsætter hun.


Program og tilmelding

Se program og alt om tilmelding her

Læs mere om Birkemose Golf Club og indsatsen i 2019


Kontakt

  • Seniorkonsulent Ann Cathrine Lebech Hoe på aca@cabiweb.dk og mobil 2942 8308
  • Oplægsholder Marianne Lyngberg Nilsson, på man@cabiweb.dk og mobil 4113 7281

Emner

Tags

Regioner


Cabi er et nonprofit videns-, netværks-, og formidlingshus under Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme:

  • Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse.
  • Udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job.
  • Trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

VirksomhedsnetværkCabi er et landsdækkende netværk af socialt ansvarlige virksomheder med medlemmer fra over 6.100 virksomheder. Det er gratis at være medlem af VirksomhedsnetværkCabi. I Sydjylland har netværket mere end 1000 medlemmer.

Se mere om netværket

Pressekontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Souschef Kommunikation og marketing 4128 4126
Jakob Rom Johansen

Jakob Rom Johansen

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder Presse, nyhedsbeve, nyheder, sociale medier 20658534