Gå til indhold
Vinderne af CSR People Prize findes 24. marts. Nu pågår der en svær opgave med at finde de nominerede virksomheder blandt mange indstillede.
Vinderne af CSR People Prize findes 24. marts. Nu pågår der en svær opgave med at finde de nominerede virksomheder blandt mange indstillede.

Pressemeddelelse -

Virksomheder fra hele landet dyster om CSR People Prize

Store koncerner med tusindvis af ansatte kæmper side om side med små håndværksmestre om at vinde CSR People Prize, som går til virksomheder, der tager et særligt socialt ansvar. Innovative løsninger og viljen til at holde fast i samfundsansvaret i krisetider imponerer.

Der er nu lukket for indstillinger til CSR People Prize, som uddeles til virksomheder, der tager et ekstraordinært socialt ansvar ved fx at fastholde og forebygge, at medarbejdere falder ud af arbejdsmarkedet på grund af fx stress eller nedslidning. Eller ved at ansætte mennesker, der har et handicap, med flygtningebaggrund, eller af anden årsag befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet.

Videns- og netværkshuset Cabi står bag prisen, der er blevet uddelt siden 1999, og formålet er at hylde virksomhedernes sociale ansvar, og lade de gode eksempler inspirere flere virksomheder til at tage et socialt ansvar. I år uddeles CSR People Prize i tre kategorier:

 • Virksomheder med mere end 250 ansatte
 • Virksomheder med op til 250 ansatte
 • CSR People Særpris.

”Vi har meget glædeligt modtaget mange spændende indstillinger til Særprisen, som i år har fokus på cirkulære forretningsmodeller, hvor virksomheder fx genanvender og genbruger og samtidig skaber job til mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet,” siger Marianne Lyngberg Nilsson, seniorkonsulent hos Cabi.

Virksomheder fra alle dele af landet er blevet indstillet til CSR People Prize af medarbejdere, ledere, jobcenterkonsulenter og erhvervsorganisationer. Marianne Lyngberg Nilsson forudser en svær opgave med at indsnævre de mange indstillede til tre endeligt nominerede i hver kategori.

Socialt ansvar overlever corona

”Det er imponerende, hvordan virksomheder i et væld af brancher formår at arbejde både innovativt og kreativt med deres sociale ansvar. De tænker nyt, og det er med til at rykke grænserne for, hvilket samfundsansvar virksomheder kan tage. Og så gør det mig meget glad, at det sociale ansvar stadig lever, selvom rigtig mange virksomheder er ramt hårdt under coronakrisen,” siger Marianne Lyngberg Nilsson.

Hun fortæller videre, at mangfoldigheden blandt de indstillede virksomheder er stor. De tæller både private, offentlige og socialøkonomiske virksomheder. Der er koncerner, som omsætter for milliarder af kroner såvel som håndværksmestre, restauranter og købmænd med ganske få ansatte.

”Det viser, at det ikke er et spørgsmål om størrelse, når det kommer til at tage ansvar for det samfund, som virksomheden er en del af. Alle kan være med på det her område, og det er meget positivt,” siger Marianne Lyngberg Nilsson.

Uddelingen af CSR People Prize finder sted ved Cabis årskonference Bæredygtig ledelse – vejen til 2030, der på grund af coronarestriktioner afholdes som en online event den 24. marts.

Jury af erhvervsfolk og specialister skal finde nominerede og vindere

Opgaven med at snævre feltet af virksomheder ind til de endeligt nominerede og vindere er nu lagt i hænderne på en jury, der har mangeårig faglig og praktisk erfaring med virksomheders sociale ansvar. Dommerpanelet er:

 • Mette Rønnau, direktør, Cabi (formand)
 • Marianne Bøttger, CEO, Arriva
 • Lars Bo Pedersen, programchef, Velliv Foreningen
 • Lars Jannick Johansen, ledende partner, Den Sociale Kapitalfond
 • Sara Krüger Falk, director, Global Compact Network Danmark
 • Mette Neville, professor og leder af Center for Små og Mellemstore Virksomheder på Aarhus Universitet
 • René Kusier, fuldmægtig, Frederik Hansen, fuldmægtig og Martin Koch Haagensen, specialkonsulent, Erhvervsstyrelsen.

CEO for Grundfos, Poul Due Jensen, er hovedtaler ved årskonferencen, hvor der under overskriften bæredygtig ledelse vil blive sat fokus på bl.a. mental sundhed, opkvalificering og cirkulær økonomi.

KONTAKT

 • Seniorkonsulent Marianne Lyngberg Nilsson, Cabi: 4113 7281 / man@cabiweb.dk
 • Kommunikationsmedarbejder Jakob Rom Johansen, Cabi: 2065 8534 / jrj@cabiweb.dk

FAKTA OM CSR People Prize:

 • Formålet med CSR People Prize er at vise, hvordan virksomheder kan gøre en særlig indsats for udsatte grupper, og vise potentialet i ledige uden for arbejdsmarkedet.
 • Med CSR People Prize hyldes de virksomheder, som gør en særlig indsats for udsatte grupper på arbejdsmarkedet, og som via konkrete initiativer viser, at de via partnerskaber lykkes med at skabe nye veje til social inklusion.
 • CSR People Prize er samtidig et eksempel på, hvordan Verdensmål 8 om anstændige jobs og økonomisk vækst kan indfries i praksis til inspiration for andre virksomheder.
 • CSR People Prize Særprisen har i 2021 fokus på virksomheder, som arbejder med cirkulære forretningsmodeller og samtidig skaber job til mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet.

Priserne uddeles ved konferencen Bæredygtig Ledelse – Vejen til 2030, som afholdes digitalt den 24. marts fra Dokk1 i Aarhus. – Læs mere om konferencen

Emner

Kategorier


Cabi er et nonprofit videns-, netværks-, og formidlingshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme:

 • Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse.
 • Udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job.
 • Trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Kontakt

Dorthe Lundh

Dorthe Lundh

Pressekontakt Presseansvarlig Kommunikation og Marketing 4016 3101
Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Souschef Kommunikation og marketing 4128 4126

Relateret materiale

Plads til flere i arbejde

Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes.

Cabi
Åboulevarden 70, 3
8000 Aarhus C
Danmark