Gå til indhold
Over 50 virksomheder samles til netværksmøde om rekruttering fra kanten på Lolland.
Over 50 virksomheder samles til netværksmøde om rekruttering fra kanten på Lolland.

Pressemeddelelse -

Virksomheder får inspiration til at rekruttere fra kanten af arbejdsmarkedet

Mange virksomheder vil gerne tage et socialt ansvar. Det kan med fordel gå hånd i hånd med en god forretning. Den 9. december samles over 50 virksomheder til netværksmøde i Bandholm for at sætte fokus på, hvordan virksomheden kan rekruttere nye medarbejdere fra kanten af arbejdsmarkedet.

Bandholm Hotel lægger lokaler til netværksmødet, som har fået titlen Fra godt hjerte til god forretning, og bag arrangementet står indsatsen Rekruttering fra kanten på Lolland-Falster. Det er et samarbejde mellem bl.a. Lolland og Guldborgsund Kommune, Business Lolland-Falster samt videns- og netværkshuset Cabi, hvor målet er at få udsatte ledige i job samtidig med, at virksomheder får den arbejdskraft, de har brug for.

Til netværksmødet den 9. december får deltagerne bl.a. oplæg og øvelser, som skal gøre det lettere for virksomhederne at tage mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet ind. – Og samtidig opleve de forretningsmæssige fordele, som rekruttering fra kanten kan medføre.

God forretning og socialt ansvar går hånd i hånd hos Logistikkompagniet

Blandt oplægsholderne er Carsten Moberg, stifter og CBDO af Logistikkompagniet, som har specialiseret sig i at rekruttere sine medarbejdere blandt langtidsledige. Samtidig har Logistikkompagniet formået at drive en god forretning, da virksomheden gennem årene har oplevet stor vækst.

”Med det her arrangement vil vi gerne invitere ledere og HR-medarbejdere til en god introduktion af begrebet rekruttering fra kanten af arbejdsmarkedet. Der er kamp om arbejdskraften derude, og rekruttering fra kanten er en alternativ måde at finde de medarbejdere, som virksomheden har brug for,” siger Jesper Pedersen, seniorkonsulent hos Cabi.

300 virksomheder med i indsats på Lolland-Falster

Til netværksmødet deltager også Den Sociale Kapitalfond, hvor direktør Birgitte Frost Mathiesen fortæller om sociale vækststrategier. Cabi præsenterer desuden resultater og erfaringer fra Rekruttering fra kanten på Lolland-Falster. Her har knap 300 virksomheder indtil videre taget imod borgere fra kanten af arbejdsmarkedet. Og mindst 80 borgere har opnået lønnede timer i forbindelse med et forløb i en virksomhed.

”For borgerne er det en kæmpe motivation at nå til det punkt, hvor de selv tjener deres penge. Og derfor bliver de ofte også en meget loyal arbejdskraft for den virksomhed, der giver dem en chancen. Vi er meget glade for, at 300 virksomheder allerede har involveret sig i indsatsen, men vi vil gerne have flere med, og flere til at ansætte fra kanten. Det er derfor, vi holder det her arrangement,” siger Jesper Pedersen.

Netværksmødet finder sted den 9. december på Bandholm Hotel fra kl. 8 til 10.15, men fra 10.30 er der en åben invitation til, at alle deltagere kan tale med de to kommuners jobcentre, Business Lolland-Falster, Cabi og Den Sociale Kapitalfond om, hvordan deres virksomhed kan arbejde videre med social inklusion og god forretning.

KONTAKT:

  • Seniorkonsulent Jesper Pedersen, Cabi: 4162 1272 / jep@cabiweb.dk
  • Kommunikationsmedarbejder Jakob Rom Johansen, Cabi: 2065 8534 / jrj@cabiweb.dk

Om Rekruttering fra kanten på Lolland-Falster

Rekruttering fra Kanten på Lolland-Falster er et partnerskab mellem Lolland og Guldborgsund kommuner, Business Lolland-Falster, 3F, Erhvervspark Lolland, videns- og netværkshuset Cabi samt analysevirksomheden LG Insight. Initiativet er støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond.

Emner

Tags

Regioner


Cabi er et nonprofit videns-, netværks-, og formidlingshus under Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme:

  • Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse.
  • Udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job.
  • Trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Pressekontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Kommunikationschef Kommunikation og marketing 4128 4126
Jakob Rom Johansen

Jakob Rom Johansen

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder Presse, nyhedsbeve, nyheder, sociale medier 20658534