Gå til indhold
Veteraner møder virksomheder i Frederikshavn

Pressemeddelelse -

Veteraner møder virksomheder i Frederikshavn

Flådestationen i Frederikshavn lægger lokaler til et arrangement, hvor tidligere udsend-te kan møde virksomheder til en uforpligtende snak om job. Arrangementet er en del af en større indsats, som skal skabe job til veteraner.

En række virksomheder som eksempelvis Hydrema, KMD Aalborg og Huset Venture Nordjylland har meldt deres ankomst til arrangementet hos Forsvarets Hovedværksteder på Flådstationen i Frederikshavn den 17. juni. Det er virksomheder, der allerede har erfaringer med at ansætte veteraner, og de har sagt ja til at møde veteraner til en uforpligtende snak om job.

For nogle veteraner kan det være svært at omsætte sine militære kompetencer til et job i det civile. Det er man også bevidste om på Flådestationen, som selv har ansat flere veteraner.

”Forsvarets Hovedværksteder er en arbejdsplads, hvor veteranerne kan beskæftige sig med militære opgaver blandt civile kollegaer. Vi kan på den måde være en naturlig mellemstation, hvor du som veteran kan anvende dine militære færdigheder og samtidig forberede dig på et job uden for hegnet,” siger orlogskaptajn Morten Hvilshøj Sørensen, Forsvarets Hovedværksteder på Flådestationen i Frederikshavn.

Borgmester i Frederikshavn Kommune, Birgit S. Hansen (S) bakker op om arrangementet.

”Jeg synes, det her er en god indsats. Vores veteraner fortjener i den grad en hjælpende hånd til at komme ind på arbejdsmarkedet, når de vender hjem fra tjeneste. Og det er opløftende at se, at lokale virksomheder træder til for at tage imod dem og deres kompetencer,” siger hun.

Arrangementet i Frederikshavn er en del af den landsdækkende indsats Veteraner i job – fra brændpunkt til beskæftigelse, der skal skabe job til veteraner, som befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet.

Det rigtige match er vigtigt

Danmark har omkring 30.000 veteraner i den arbejdsdygtige alder, og mange af dem glider ubesværet ind på arbejdsmarkedet efter deres militære karriere. Men for nogle er overgangen svær, fordi de måske har fysiske eller psykiske udfordringer efter voldsomme oplevelser under deres udsendelse. Og dem er vi forpligtet til at hjælpe, forklarer Ea Nielsen, kommunikationschef hos Cabi og projektleder for Veteraner i job – fra brændpunkt til beskæftigelse.

”Vi arbejder for at mennesker og virksomheder kan lykkes. Og vi ved, at noget af det, der skal til for at lykkes, er det rigtige match mellem kandidaten og den virksomhed, som skal ansætte. Veteraner har en masse ressourcer, og mange virksomheder mangler arbejdskraft, så hvis vi får skabt det rigtige match, har vi en vindersag for begge parter,” siger hun.

Kontakt:

  • Kommunikationschef Ea Nielsen, Cabi: 4128 4126 / eni@cabiweb.dk
  • Orlogskaptajn Morten Hvilshøj Sørensen, Forsvarets Hovedværksteder: 7282 1201 / fh-pnch@mil.dk
  • For kontakt til borgmester Birgit S. Hansen, pressechef Hakan Jakob Kosar, Frederikshavn Kommune: 6162 6047 / hkko@frederikshavn.dk

Der er ikke adgang for pressen til selve arrangementet i Frederikshavn. Vi stiller dog gerne op til interview før og efter arrangementet.

Se program for arrangementet

Fakta om Veteraner i job – fra brændpunkt til beskæftigelse

Danmarks udsendte finder ikke altid vej til et civilt job efter endt tjeneste. Det landsdækkene projekt Veteraner i Job - fra brændpunkt til beskæftigelse skal bane vejen for, at flere ledige veteraner får fast tilknytning til det danske arbejdsmarked.

Projektet ledes af Cabi og løber over en fire-årig periode fra 2017 til 2020. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering financierer projektet.

Se mere på Cabiweb.dk/veteran

Fakta om Cabi

Cabi er et non-profit videns- og netværkshus under Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme:

  • Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse
  • Udsatte medarbejderes muligheder for at for at blive i deres job
  • Trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Emner

Tags


Cabi er er et non-profit videns- og netværkshus under Beskæftigelsesministeriet. Det er vores mission at fremme et arbejdsmarked med plads til flere. Vi giver råd og inspiration til virksomheder og kommuner, som arbejder med at få flere udsatte ledige inkluderet på arbejdsmarkedet og med at fastholde udsatte medarbejdere i job. Vores mål er, at flere virksomheder bliver socialt ansvarlige, og at flere mennesker kan få og fastholde en plads på arbejdsmarkedet.

Vi indsamler, bearbejder og formidler viden til ledere, personaleansvarlige og HR-medarbejdere i virksomhederne og til professionelle i den aktive beskæftigelsesindsats i kommuner og andre steder.

Vi udvikler metoder og værktøjer, som kan skabe positive forandringer i praksis. Og vi hjælper med tilpasning, implementering og udvikling lokalt i virksomheder og kommuner over hele landet. Altid med øje for et stærkt samarbejde på tværs fx mellem kommuner og virksomheder.

Pressekontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Souschef Kommunikation og marketing 4128 4126
Jakob Rom Johansen

Jakob Rom Johansen

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder Presse, nyhedsbeve, nyheder, sociale medier 20658534