Gå til indhold
Søstrene Grene har i mere end ti år hentet en del af medarbejderstaben til deres lager- og logistikfunktioner blandt mennesker på kanten af arbejdsmarkedet. Det giver dem en nominering til CSR People Prize. Pressefoto Søstrene Grene.
Søstrene Grene har i mere end ti år hentet en del af medarbejderstaben til deres lager- og logistikfunktioner blandt mennesker på kanten af arbejdsmarkedet. Det giver dem en nominering til CSR People Prize. Pressefoto Søstrene Grene.

Pressemeddelelse -

Søstrene Grene er nomineret til fornem pris for sit sociale ansvar

Når lagercheferne hos den Aarhus-baserede butikskæde Søstrene Grene søger nye medarbejdere, er de ikke bange for at rekruttere blandt samfundets mest udsatte grupper. Den indsats bringer nu virksomheden i spil til CSR People Prize 2022. Prisen uddeles ved Cabis Topmøde torsdag den 9. juni på Hindsgavl Slot ved Middelfart.

CSR People Prize har eksisteret siden 1999 og er videnshuset Cabis hyldest til virksomheder, der gør en særlig indsats for, at udsatte kan få en chance på arbejdsmarkedet. Priserne går til virksomheder, der ansætter mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet, fastholder ansatte, som risikerer at miste jobbet, eller som forebygger nedslidning, stress eller mistrivsel.

Juryen med repræsentanter fra erhvervslivet, forskningsverdenen og investorer har i år haft en interessant opgave med at indskrænke feltet af de mange indstillede virksomheder til de ni endeligt nominerede. En af de nominerede er Søstrene Grene, der har hovedsæde i Aarhus.

Giver plads til udsatte unge og tidligere kriminelle
Søstrene Grene har i mere end ti år hentet en del af medarbejderstaben til deres lager- og logistikfunktioner blandt udsatte unge, tidligere kriminelle, personer med fysiske og psykiske handicaps, fleksjobbere og kontakthjælpsmodtagere. Indsatsen er i høj grad drevet af lokale ildsjæle på virksomhedens lagre, der af topledelsen får vide rammer til at rekruttere blandt disse grupper.

I den forbindelse har Søstrene Grene oparbejdet et stærkt samarbejde med organisationer som eksempelvis High:five, Jobbanken, SIND og Job og Unge.

Mulighed for at kombinere job og uddannelse
Juryen bag prisen fremhæver også Søstrene Grene som en virksomhed, der konstant har fokus på de udfordringer, den enkelte medarbejder kan have. Eksempelvis er medarbejdere, der i perioder har det psykisk svært, i løbende dialog med nærmeste leder. Her bliver arbejdsopgaverne tilpasset, og det bliver drøftet med medarbejderen, om han eller hun har brug for at få justeret antallet af arbejdstimer.

Ved at skabe fleksible arbejdsforhold og tillidsfulde relationer har Søstrene Grene lettere ved at fastholde medarbejderne i længere tid.

CSR People Prize uddeles i år i tre kategorier:

 • Virksomheder med flere end 250 ansatte
 • Virksomheder med op til 250 ansatte
 • CSR People Prize Særpris til den grønne og socialt ansvarlige arbejdsplads

Søstrene Grene er sammen med Proshop og Novo Nordisk nomineret i kategorien for virksomheder med flere end 250 ansatte.

Vinderen afsløres på Topmøde i juni
CSR People Prize uddeles ved Cabis Topmøde 2022 under temaet ”Arbejdskraft nu – og til den grønne omstilling”. Topmødet, der afholdes torsdag den 9. juni 2022 på Hindsgavl Slot ved Middelfart, er åbent for beslutningstagere i virksomheder.

Læs mere om Topmødet og tilmeld dig her

Kontakt

Operations Manager E-commerce hos Søstrene Grene, Kasper Jacobsen: 2189 4095 / Kasper.Jacobsen@sostrenegrene.com
Marketingansvarlig hos Cabi, Marianne Lyngberg Nilsson: 4113 7281 / man@cabiweb.dk

Fakta om CSR People Prize – uddelt af Videnshuset Cabi siden 1999:

 • Med CSR People Prize hædres de virksomheder, som ansætter udsatte mennesker og derved opnår en forretningsmæssig og menneskelig gevinst
 • CSR People Særpris har i 2022 fokus på virksomheder, der gennem en grøn omstilling af forretningen skaber arbejdspladser til personer med udfordringer udover ledighed
 • Juryen til CSR People Prize 2022 består af:
  • Marianne Bøttger, CEO, Arriva Danmark
  • Lars Jannick Johansen, stifter og ledende partner, Den Sociale Kapitalfond
  • Sara Krüger Falk, direktør, Global Compact Network Denmark
  • Mette Neville, professor og leder af Center for Små og Mellemstore Virksomheder på Aarhus Universitet
  • Steen Gade, formand for Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål
  • René Kusier, fuldmægtig, Erhvervsstyrelsen
  • Mette Rønnau, formand for juryen og direktør i Cabi.

Emner

Kategorier


Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme:

 • Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse.
 • Udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job.
 • Trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Pressekontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Souschef Kommunikation og marketing 4128 4126
Henrik Boye Ebbesen

Henrik Boye Ebbesen

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder Presse og kommunikation 3066 1688

Plads til flere i arbejde

Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes.

Cabi
Åboulevarden 70, 3
8000 Aarhus C
Danmark