Gå til indhold
Anlægsgartner Gottlieb vinder CSR People Særpris. Fra venstre: Daniel Kronskov, Thomas Gottlieb, Susanne Stokkebro Bech og Mette Rønnau.
Anlægsgartner Gottlieb vinder CSR People Særpris. Fra venstre: Daniel Kronskov, Thomas Gottlieb, Susanne Stokkebro Bech og Mette Rønnau.

Pressemeddelelse -

Sjællandsk anlægsgartner vinder pris for bæredygtighed

I Skibby ved Frederikssund har Anlægsgartner Gottlieb på få år mangedoblet sin medarbejderstab. Flere af de nye medarbejdere er rekrutteret på kanten af arbejdsmarkedet, ligesom virksomheden planlægger driften ud fra en række klimahensyn. For den indsats har virksomheden i dag modtaget en særpris.

Der var kun få hænder på lønningslisten, da anlægsgartner Thomas Gottlieb i 2001 slog dørene op til sin nystartede virksomhed i en nedlagt kostald i Skibby på Sjælland. Siden har udviklingen taget fart, og virksomheden har i dag udviklet sig til en stor arbejdsplads med 150 medarbejdere.

Selvom det undervejs på vækstrejsen er gået stærkt, har virksomhedens ledelse hele tiden formået at tænke både sociale og miljømæssige bæredygtighedsprincipper ind i driften. For den indsats har Anlægsgartner Gottlieb i dag modtaget CSR People Særpris, der blev uddelt ved CSR People Prize 2023 i Turbinehallen i Aarhus.

Særprisen gives til en virksomhed, der med sit sociale ansvar fremstår særligt interessant, inspirerede, nytænkende eller motiverende for andre virksomheder.

”Vi hjælper de udsatte, så de kan få en ny start på tilværelsen. Noget af det bedste er at se dem vokse, og det gør, at vores samlede organisation får øjnene op for en helt ny verden”, fortæller Thomas Gottlieb, direktør.

Arbejder strategisk med ESG og tager godt imod sårbare mennesker
Anlægsgartner Gottlieb formår at arbejde strategisk med E’et og S’et i ESG ved at tænke rekruttering på en socialt ansvarlig måde og omstille produktionsapparatet til at være bæredygtigt.

Formand for juryen bag CSR People Særpris, Cabis direktør Mette Rønnau, lægger ikke skjul på, at hun er imponeret over den måde, som Anlægsgartner Gottlieb arbejder med ESG-dagsordenen i hverdagen:

”Virksomheden planlægger alle arbejdsgange med respekt for miljø og klima. De kører i elbiler, og mange af deres maskiner er batteridrevne. Det skåner både miljøet og medarbejdernes helbred, da de batteridrevne maskiner samtidigt er lettere at håndtere,” siger hun.

Når det gælder rekruttering, er virksomhedens vision ganske klar: ”Alle skal have en chance i livet".

”Anlægsgartner Gottlieb viser gang på gang, at de ikke er bange for at finde nye medarbejdere blandt mennesker på kanten af arbejdsmarkedet. Mange af de jobafklarings- og praktikforløb, virksomheden tilbyder, fører efterfølgende enten til fleksjob eller fuldtidsansættelse,” forklarer Mette Rønnau.

Virksomhedens ledelse har også indført en række tiltag, der sikrer, at sårbare medarbejdere ikke forlader jobbet hurtigt igen. En buddyuddannelse og træning i psykisk førstehjælp er nogle af de tilbud, der ruster de mere erfarne medarbejdere til at tage godt imod sårbare kolleger.

”Mange af virksomhedens opgaver løses jo ude i marken, hvor den øverste ledelse ikke kan være til stede hele tiden. Derfor er det vigtigt, at kolleger også kan spotte mistrivsel. Og det kan de hos Gottlieb. De ved, at det at sikre god trivsel ikke kun er en opgave for ledelsen, men et kollegialt ansvar,” siger Mette Rønnau.

Vil du vide mere om CSR People Særpris, kontakt:

Fakta om CSR People Særpris
CSR People Prize har eksisteret siden 1999, og er videnhusets Cabis hyldest til virksomheder, der gør en særlig indsats for, at mennesker i udsatte positioner kan få en chance på arbejdsmarkedet.
Prisen uddeles i to kategorier, ”Virksomheder med over 250 medarbejdere” og ”Virksomheder med under 250 medarbejdere”.

Fjerkræslagteriet HKScan fra Vinderup vandt prisen for virksomheder med over 250 medarbejdere, mens prisen for virksomheder med under 250 medarbejdere gik til sikkerhedsfirmaet Den Jyske Kontrolcentral fra Esbjerg. I år valgte juryen desuden at uddele Særprisen til Anlægsgartner Gottlieb for virksomhedens indsats med at skabe en miljømæssig og socialt bæredygtig arbejdsplads.

Juryen til CSR People Prize 2023 bestod af:

  • Marianne Bøttger, CEO, Arriva Danmark
  • Lars Jannick Johansen, ledende partner, Den Sociale Kapitalfond Invest
  • Mette Neville, professor og leder af Center for Små og Mellemstore Virksomheder på Aarhus Universitet
  • Sara Krüger Falk, direktør, Global Compact Network Denmark
  • Gorm Hjelm Andersen, koncernchef, Odense Kommune
  • Mette Rønnau, formand for jury og direktør, Cabi.

Emner

Kategorier


Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme:

  • Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse.
  • Udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job.
  • Trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Kontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Souschef Kommunikation og marketing 4128 4126

Plads til flere i arbejde

Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes.

Cabi
Åboulevarden 70, 3
8000 Aarhus C
Danmark