Gå til indhold
Proshop er nomineret til CSR People Prize 2022. Virksomheden har et strategisk mål om, at ti procent af arbejdsstyrken skal bestå af folk fra kanten af arbejdsmarkedet, og lige nu er tallet en del over det mål. Foto: Cabi.
Proshop er nomineret til CSR People Prize 2022. Virksomheden har et strategisk mål om, at ti procent af arbejdsstyrken skal bestå af folk fra kanten af arbejdsmarkedet, og lige nu er tallet en del over det mål. Foto: Cabi.

Pressemeddelelse -

Proshop er nomineret til prestigefyldt pris for sit sociale ansvar

Den Højbjerg-baserede webshop er ikke bange for at ansætte tidligere kriminelle, kontanthjælpsmodtagere eller personer med fysiske og psykiske handicaps. Virksomhedens sociale ansvar bringer dem nu i spil til CSR People Prize 2022.

CSR People Prize har eksisteret siden 1999 og er videnshuset Cabis hyldest til virksomheder, der gør en særlig indsats for, at udsatte kan få en chance på arbejdsmarkedet. Priserne går til virksomheder, der ansætter mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet, fastholder ansatte, som risikerer at miste jobbet, eller som forebygger nedslidning, stress eller mistrivsel.

Juryen med repræsentanter fra erhvervslivet, forskningsverdenen og investorer har i år haft en interessant opgave med at indskrænke feltet af de mange indstillede virksomheder til de ni endeligt nominerede. En af de nominerede er en af landets største webshops indenfor it og elektronik, Proshop med base i Højbjerg ved Aarhus.

Rekrutterer bredt blandt udsatte grupper
Proshop er vækstet markant inden for de senere år, og antallet af medarbejdere vokser konstant. Mange rekrutteringer sker blandt grupper af mennesker, der tidligere har befundet sig på kanten af arbejdsmarkedet, eksempelvis udsatte unge, flygtninge og indvandrere, personer med fysiske eller psykiske handicaps, tidligere kriminelle, langtidsledige og fleksjobbere. Virksomheden har et strategisk mål om, at ti procent af arbejdsstyrken skal bestå af folk fra kanten af arbejdsmarkedet, og lige nu er tallet en del over det mål.

Virksomhedens store sociale engagement bidrager til, at flere fra kanten af arbejdsmarkedet kommer i job og får skabt en arbejdsidentitet. Det har vist sig også at smitte af på den økonomiske bundlinje. For i en tid med mangel på arbejdskraft er medarbejdere med fysiske eller mentale udfordringer en vigtig ressource.

Øvebane giver resultater
Juryen bag nomineringen fremhæver Proshop for deres ”øvebane”, hvor personer i arbejdsprøvning eller praktik får lov til at prøve sig selv af på forskellige arbejdsstationer. Her kan arbejdstid og opgaver hurtigt tilpasses den enkeltes kompetencer. Det skaber motivation og gør det lettere at fastholde medarbejdere.

Proshop får også ros af juryen for at hjælpe de medarbejdere, der er ansat på særlige vilkår, med at komme igennem i et for borgeren til tider svært forståeligt kommunalt beskæftigelsessystem.

Vinderen afsløres på Topmøde i juni
CSR People Prize uddeles i år i tre kategorier:

 • Virksomheder med flere end 250 ansatte
 • Virksomheder med op til 250 ansatte
 • CSR People Prize Særpris til den grønne og socialt ansvarlige arbejdsplads

Proshop er sammen med Søstrene Grene og Novo Nordisk nomineret i kategorien for virksomheder med flere end 250 ansatte.

Prisen uddeles ved Cabis Topmøde 2022 under temaet ”Arbejdskraft nu – og til den grønne omstilling”. Topmødet, der afholdes torsdag den 9. juni 2022 på Hindsgavl Slot ved Middelfart, er åbent for beslutningstagere i virksomheder.

Læs mere om Topmødet og tilmeld dig her

Kontakt

Head of logistics hos Proshop, Ronnie Stormfeldt: 2112 7050 / rs@proshop.com
Marketingansvarlig hos Cabi, Marianne Lyngberg Nilsson: 4113 7281 / man@cabiweb.dk

FAKTA OM CSR People Prize – uddelt af Videnshuset Cabi siden 1999:

 • Med CSR People Prize hædres de virksomheder, som ansætter udsatte mennesker og derved opnår en forretningsmæssig og menneskelig gevinst
 • CSR People Særpris har i 2022 fokus på virksomheder, der gennem en grøn omstilling af forretningen skaber arbejdspladser til personer med udfordringer udover ledighed
 • Juryen til CSR People Prize 2022 består af:
  • Marianne Bøttger, CEO, Arriva Danmark
  • Lars Jannick Johansen, stifter og ledende partner, Den Sociale Kapitalfond
  • Sara Krüger Falk, direktør, Global Compact Network Denmark
  • Mette Neville, professor og leder af Center for Små og Mellemstore Virksomheder på Aarhus Universitet
  • Steen Gade, formand for Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål
  • René Kusier, fuldmægtig, Erhvervsstyrelsen
  • Mette Rønnau, formand for jury og direktør, Cabi.

Emner

Kategorier


Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme:

 • Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse.
 • Udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job.
 • Trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Kontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Souschef Kommunikation og marketing 4128 4126
Malene Boel Kristensen

Malene Boel Kristensen

Pressekontakt Marketingkoordinator Kommunikation og Marketing 2099 7771

Plads til flere i arbejde

Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes.

Cabi
Åboulevarden 70, 3
8000 Aarhus C
Danmark