Gå til indhold
Roskilde Festival Højskole lægger lokaler til prisfest til november.
Roskilde Festival Højskole lægger lokaler til prisfest til november.

Pressemeddelelse -

Prisfest i Roskilde for socialt ansvarlige virksomheder

Roskilde Festival Højskole danner de fysiske rammer, når videns- og netværkshuset Cabi hædrer virksomheders sociale ansvar og FN’s Verdensmål med en konference og uddeling af to priser. Det sker den 21. november.

Mange virksomheder kæmper med at få tilstrækkeligt med arbejdskraft, og samtidig er mange unge hverken i gang med en uddannelse eller arbejde.

Det paradoks sætter videns- og netværkshuset Cabi fokus på med en halvdags konference for virksomheder og erhvervsfolk på Roskilde Festival Højskole den 21. november. Her får deltagerne inspiration og konkrete værkstøjer til, hvordan god forretning og samfundsansvar kan kombineres, nu og i fremtiden

”Heldigvis er rigtig mange virksomheder i dag gode til at tage et socialt ansvar Men vi vil gerne inspirere endnu flere til at komme i gang, og det er formålet med konferencen. Roskilde Festival Højskole er de perfekte rammer fordi højskolebevægelsen i høj grad står for oplysning og fælles samfundsansvar” siger Marianne Lyngberg Nilsson, seniorkonsulent hos Cabi.

Fra ungdomskriminel til succesfuld iværksætter

Deltagerne på dagen får bl.a. ny viden og redskaber fra fremtidsforsker Henrik Good Hovgaard, erhvervsfolk og mønsterbrydere, der har vendt en problematisk ungdom til succes.

En af dem er fx Rami Ismail, som har vendt sit liv 180 grader. Fra ungdomskriminel rod, som blev smidt ud af fire folkeskoler til succesfuld iværksætter, coach m.m.

Cabi uddeler også to priser på dagen:

 • CSR People Prize, som går til virksomheder, der tager et særligt socialt ansvar.
 • CSR People Challenge, som går til den gruppe af studerende, der i en live version af Løves Hule formår at præsentere den mest innovative løsninger på, hvordan virksomheder kan inkludere sårbare unge og samtidig sikre arbejdskraft.

”Med CSR People Prize vil vi hædre de virksomheder, der allerede har bevist, at de kan skabe en god forretning samtidig med, at de tager et socialt ansvar. Samtidig må vi dog også erkende, at der fortsat er mange unge som ikke er i gang. Det er en hård nød at knække, og vi har brug for nye impulser. Derfor har vi inviteret studerende fra hele landet til at deltage i CSR People Challenge, for at få deres bud på, hvordan vi kan få flere unge i gang,” siger Marianne Lyngberg Nilsson.

De gode eksempler skal fremhæves

Det er gratis at deltage i konferencen, som primært henvender sig til virksomhedsledere, HR-medarbejdere, tillidsrepræsentanter og økonomiansvarlige i både offentlige og private virksomheder. Se alt om program og tilmelding

”Rigtig mange virksomheder tager allerede i dag et socialt ansvar, og mange ved ikke, at de gør det. De har måske bare ansat en medarbejder i fleksjob eller taget en vens søn i lære, fordi han har det svært i skolen. Men det er også socialt ansvar. Og det er den slags gode eksempler vi skal have ud til flere. Derfor håber vi at se rigtig mange på Roskilde Festival Højskole den 21. november,” siger Marianne Lyngberg Nilsson.

KONTAKT:

 • Seniorkonsulent Marianne Lyngberg Nilsson, Cabi: 4113 7281 / man@cabiweb.dk
 • Kommunikationsmedarbejder Jakob Rom Johansen, Cabi: 2065 8534 / jrj@cabiweb.dk

FAKTA OM CSR People Challenge:

 • Visionen for CSR People Challenge er at give plads til innovative ideer, som kan ændre virksomhedernes måde at tænke rekruttering og beskæftigelse på.
 • CSR People Challenge skal finde nye løsninger på udfordringer på arbejdsmarkedet og hylde innovative studerende.
 • De innovative løsninger i CSR People Challenge skal tage udgangspunkt i FN’s Verdensmål 8 og bidrage til en holdningsændring, således, at enhver virksomhed eller arbejdsplads i 2023 arbejder med verdensmålene.
 • Gennem CSR People Challenge tydeliggøres potentialet og gevinsten ved at ansætte udsatte ledige og værdien af partnerskaber.

FAKTA OM CSR People Prize:

 • Formålet med prisen er at vise hvordan virksomheder kan gøre en særlig indsats for udsatte grupper, og vise potentialet i ledige uden for arbejdsmarkedet.
 • Med CSR People Prize hyldes de virksomheder, som gør en særlig indsats for udsatte grupper på arbejdsmarkedet, og som via konkrete initiativer viser, at de via partnerskaber lykkes med at skabe nye veje til social inklusion.
 • CSR People Prize er samtidig et eksempel på hvordan Verdensmål 8 om anstændige jobs og økonomisk vækst kan indfries i praksis til inspiration for andre virksomheder.

Se mere på Cabis hjemmeside

Se alt om program og tilmelding til konference og prisuddeling

Related links

Emner

Tags

Regions


Cabi er et nonprofit videns-, netværks-, og formidlingshus under Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme:

 • Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse.
 • Udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job.
 • Trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Pressekontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Souschef Kommunikation og marketing 4128 4126
Henrik Boye Ebbesen

Henrik Boye Ebbesen

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder Presse og kommunikation 3066 1688

Relateret materiale

Relaterede nyheder

Relaterede events

Bedre arbejde til flere

Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes.

Cabi
Åboulevarden 70, 3
8000 Aarhus C
Danmark