Gå til indhold
Ny værktøjskasse hjælper virksomheder til at ansætte flygtninge

Pressemeddelelse -

Ny værktøjskasse hjælper virksomheder til at ansætte flygtninge

Industrivirksomheder i Silkeborg og Favrskov har været med til at udvikle en værkstøjskasse med hångribelige redskaber, som skal få flere virksomheder til at ansætte flygtninge.

Mange virksomheder vil gerne tage imod flygtninge, men mangler den nødvendige viden eller værktøjer til at tage skridtet fuldt ud.

Nu er der imidlertid hjælp at hente i en ny digital værktøjskasse, hvor virksomheder har den nødvendige viden tilgængelig og kan blive klædt godt på til at tage godt imod flygtninge i job eller praktik.

Værktøjskassen er udviklet af videns- og netværkshuset Cabi i tæt samarbejde med industrivirksomheder i Silkeborg og Favrskov Kommune. Det skal sikre, at værktøjerne rammer det behov, som virksomhederne efterspørger.

Silkeborg-virksomhed med til at udvikle værkstøjer

Gitte Olesen, fabrikschef hos V2 Tobacco har været med til at udvikle værkstøjskassen, og hun kan se mange muligheder for at bruge værktøjskassen.

”Vi vil gerne have mere samarbejde med kommunen, og har brug for at få et overblik over, hvilke muligheder der er for tilskud og praktik. Det er vigtigt for os, at praktik fører til job, og at de flygtninge, vi tager ind, får nogle kompetencer i løbet af praktikperioden og bliver dygtige til dansk,” siger Gitte Olesen.

Hos V2 Tobacco har man i dag en syrisk flygtning ansat, og gennem det år, han har været i virksomheden har han gjort store faglige og sproglige fremskridt, fortæller Gitte Olesen.

Kompetencekort giver overblik

Værktøjskassen indeholder bl.a. et kompetencekort, som gør det let at få overblik over flygtningens faglige, almene, personlige og sproglige kompetencer. Det kan også bruges til at sikre, at flygtningen får udvidet sine kompetencer.

Værkstøjskassen er udviklet som en del af projektet ”Task Force til industrien”, der er støttet af Industriens Fond. Videns- og netværkshuset Cabi er leder af projektet, som drives i samarbejde med bl.a. industrivirksomheder i Favrskov og Silkeborg Kommune.

Værktøjskassen er frit tilgængelig på Cabis hjemmeside

Kontakt:

Fakta om ”Task force til industrien”:

  • Projekt ”Task Force til industrien” er støttet med 3,4 millioner kr. af Industriens Fond.
  • Videns- og netværkshuset Cabi, der er en nonprofit-organisation under Beskæftigelsesministeriet er leder af projektet.
  • Cabi samarbejder i projektet med: Favrskov Erhvervsråd, Favrskov Kommune, Silkeborg Kommune, LO Silkeborg og Favrskov og en række lokale industrivirksomheder.

Se mere om ”Task Force til industrien” på Cabiweb.dk/taskforce

Emner

Kategorier

Regions


Cabi er en non-profit organisation under Beskæftigelsesministeriet. Vi formidler rådgivning, viden og værktøjer til virksomheder og jobcentre om, hvordan man i praksis får succes med at ansætte og fastholde mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet. Fx personer fysisk eller psykisk handicap, sociale problemer eller sygdom.

Sammen med jobcentre og virksomheder skaber vi løsninger, der forandrer og virker i praksis, så flere kommer i job.

VirksomhedsnetværkCabi er Danmarks største netværk af socialt ansvarlige virksomheder med over 5.500 medlemmer. Netværket har som mission at inspirere, udvikle og fremme virksomhedernes sociale ansvar.

Pressekontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Souschef Kommunikation og marketing 4128 4126

Plads til flere i arbejde

Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes.

Cabi
Åboulevarden 70, 3
8000 Aarhus C
Danmark