Gå til indhold
Novo Nordisk har i godt ni år haft et særligt fokus på at rekruttere blandt mennesker på kanten af arbejdsmarkedet, fx udsatte unge, flygtninge og indvandrere, tidligere kriminelle og personer med fysiske eller psykiske handicaps. Pressefoto.
Novo Nordisk har i godt ni år haft et særligt fokus på at rekruttere blandt mennesker på kanten af arbejdsmarkedet, fx udsatte unge, flygtninge og indvandrere, tidligere kriminelle og personer med fysiske eller psykiske handicaps. Pressefoto.

Pressemeddelelse -

Novo Nordisk er nomineret til prestigefyldt pris for sit sociale ansvar

Hvert år ansætter lægemiddelvirksomheden Novo Nordisk tidligere kriminelle, personer med autisme eller fysiske og psykiske handicaps i et projektforløb. Mange af dem ender med en fastansættelse, og den rekrutteringsstrategi bringer nu virksomheden i spil til CSR People Prize 2022.

CSR People Prize har eksisteret siden 1999 og er videnshuset Cabis hyldest til virksomheder, der gør en særlig indsats for, at udsatte kan få en chance på arbejdsmarkedet. Priserne går til virksomheder, der ansætter mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet, fastholder ansatte, som risikerer at miste jobbet, eller som forebygger nedslidning, stress eller mistrivsel.

Juryen med repræsentanter fra erhvervslivet, forskningsverdenen og investorer har i år haft en interessant opgave med at indskrænke feltet af de mange indstillede virksomheder til de ni endeligt nominerede. En af de nominerede er Novo Nordisk, der har hovedsæde i København.

Mange opnår fastansættelse
Novo Nordisk har i godt ni år haft et særligt fokus på at rekruttere blandt mennesker på kanten af arbejdsmarkedet, fx udsatte unge, flygtninge og indvandrere, tidligere kriminelle og personer med fysiske eller psykiske handicaps.

Aktuelt er ti personer fra disse grupper i projektforløb hos Novo Nordisk, og virksomheden fortæller, at en del projektansatte gennem årene har opnået fastansættelse. Det er sket gennem en vedvarende indsats, hvor der, selvom det kan tage tid, kontinuerligt arbejdes på at finde de rigtige rammer til den enkelte.

Juryen bag prisen fremhæver Novo Nordisk for et af virksomhedens nuværende projekter, der har fokus på at finde talenter i gruppen af mennesker, der har psykiske udfordringer som autisme og ADHD. Juryen anser også Novo Nordisk som en rollemodel, idet virksomheden er gode til at dele ud af deres erfaringer med rekruttering og fastholdelse af socialt udsatte til andre virksomheder, handicap- og brugerorganisationer samt forskningsverdenen.

Vinderen afsløres på Topmøde i juni
CSR People Prize uddeles i år i tre kategorier:

 • Virksomheder med flere end 250 ansatte
 • Virksomheder med op til 250 ansatte
 • CSR People Prize Særpris til den grønne og socialt ansvarlige arbejdsplads

Novo Nordisk er sammen med Søstrene Grene og Proshop nomineret i kategorien for virksomheder med flere end 250 ansatte.

Prisen uddeles ved Cabis Topmøde 2022 under temaet ”Arbejdskraft nu – og til den grønne omstilling”. Topmødet, der afholdes torsdag den 9. juni 2022 på Hindsgavl Slot ved Middelfart, er åbent for beslutningstagere i virksomheder.

Læs mere om Topmødet og tilmeld dig her

Kontakt

Principal PVP of Global strategic alliances and innovative projects i Novo Nordisk, Liselotte Hyveled: 3079 6767 / lhy@novonordisk.dk
Marketingansvarlig hos Cabi, Marianne Lyngberg Nilsson: 4113 7281 / man@cabiweb.dk

Fakta om CSR People Prize – uddelt af Videnshuset Cabi siden 1999:

 • Med CSR People Prize hædres de virksomheder, som ansætter udsatte mennesker og derved opnår en forretningsmæssig og menneskelig gevinst
 • CSR People Særpris har i 2022 fokus på virksomheder, der gennem en grøn omstilling af forretningen skaber arbejdspladser til personer med udfordringer udover ledighed
 • Juryen til CSR People Prize 2022 består af:
  • Marianne Bøttger, CEO, Arriva Danmark
  • Lars Jannick Johansen, stifter og ledende partner, Den Sociale Kapitalfond
  • Sara Krüger Falk, direktør, Global Compact Network Denmark
  • Mette Neville, professor og leder af Center for Små og Mellemstore Virksomheder på Aarhus Universitet
  • Steen Gade, formand for Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål
  • René Kusier, fuldmægtig, Erhvervsstyrelsen
  • Mette Rønnau, formand for juryen og direktør i Cabi.

Emner

Kategorier


Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme:

 • Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse.
 • Udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job.
 • Trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Kontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Souschef Kommunikation og marketing 4128 4126
Malene Boel Kristensen

Malene Boel Kristensen

Pressekontakt Marketingkoordinator Kommunikation og Marketing 2099 7771

Plads til flere i arbejde

Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes.

Cabi
Åboulevarden 70, 3
8000 Aarhus C
Danmark