Gå til indhold
HKScan er en af de nominerede til CSR People Prize 2023. Driftchef påpeger, at i dagens arbejdsmarked med høj beskæftigelse er det en stor fordel at være gode til at rekruttere medarbejdere fra kanten af arbejdsmarkedet.
HKScan er en af de nominerede til CSR People Prize 2023. Driftchef påpeger, at i dagens arbejdsmarked med høj beskæftigelse er det en stor fordel at være gode til at rekruttere medarbejdere fra kanten af arbejdsmarkedet.

Pressemeddelelse -

Nomineret til CSR People Prize 2023: Fødevarevirksomhed gør en forskel for mennesker med særlige udfordringer

Fødevarevirksomheden HKScan i Vinderup, der står bag Rose kyllingeprodukter, er nomineret til CSR People Prize for en vedholdende indsats for diversitet og inklusion.

Fødevarevirksomheden HKScan fra Vinderup – bedst kendt for sine Rose kyllingeprodukter – er én af seks frontløber-virksomheder, der er med i opløbet om to priser som årets mest socialt ansvarlige virksomheder.

Danmarks ældste fjerkræslagteri, der i dag er ejet af den finskejede fødevarevirksomhed HKScan, er nomineret til den fornemme CSR People Prize, som videnshuset Cabi uddeler hvert år. Nomineringen i kategorien for store virksomheder med over 250 ansatte begrundes med den strategiske og praktiske indsats for at give plads til folk fra kanten af arbejdsmarkedet. Det handler både om mennesker med psykiske udfordringer eller anden etnisk baggrund end dansk. Diversiteten er stor med 27 forskellige nationaliteter blandt medarbejderne. De fleste, der starter i et praktikforløb, får tilbud om fastansættelse eller fortsætter til en karriere i en anden virksomhed eller en uddannelse. Det sociale engagement gennemsyrer alt, hvad virksomheden gør – også i svære tider.

Hos HKScan modtages nyheden om nomineringen med stor begejstring af Tommy Nielsen, produktionschef:

”Vi er både glade for og stolte over at blive anerkendt for diversitet og inklusion, selv om vi ikke gør det for at få priser. Hos os er det naturligt og en del af den kultur, vi har udviklet gennem mange år. Det handler om at give mennesker med udfordringer en chance og vise dem tillid."

Tommy Nielsen påpeger, at i dagens arbejdsmarked med høj beskæftigelse er det en stor fordel at være gode til at rekruttere medarbejdere fra kanten af arbejdsmarkedet.

Inspiratorer og rollemodeller
En erfaren jury har udvalgt de nominerede blandt et bredt felt af indstillede kandidater. Juryens formand Mette Rønnau, direktør for videnshuset Cabi, siger:

”Feltet var stærkt. Hos store virksomheder møder vi dedikerede ledere, der i høj grad sørger for at forankre det sociale ansvar i virksomhedens strategi og kultur.”

Fra hele juryen, der består af seks mennesker med særlig indsigt i arbejdsmarkedet, erhvervslivet, forskningens verden, det kommunale beskæftigelsesområde og sociale investorer, lyder der stor ros til virksomhederne og deres ledere for et stort engagement.

De nominerede virksomheder optræder som rollemodeller for andre virksomheder både i lokalområdet og i deres respektive brancher. Fortællingerne fra de seks virksomheder rummer megen inspiration til andre virksomheder, der gerne vil gøre mere for at give unge og voksne på kanten af arbejdsmarkedet en chance, fastholde medarbejdere, der risikerer at blive afskediget eller forebygge nedslidning, stress eller mistrivsel.

CSR People Prize uddeles i år i to kategorier, og de nominerede er:

Virksomheder med over 250 ansatte:

  • Enemærke & Petersen, Entreprenørvirksomhed, Ringsted
  • Danfoss, industrikoncern, Nordborg
  • HKScan, kyllingeproducent, Vinderup.

Virksomheder med under 250 ansatte:

  • Byens Kagemand, bagermester, Frederiks i Viborg
  • Den Jyske Kontrolcentral, kontrol og overvågning, Esbjerg
  • Raaby og Rosendahl, el-installatør, Hadsten.

Vinderne af hver af de to kategorier afsløres ved CSR People Prize 2023 tirsdag den 12. september 2023 i Turbinehallen i Aarhus.

Program for CSR People Prize 2023

Kontaktpersoner:

Mette Rønnau, direktør i Cabi, tlf.: 2083 4964, e-mail: mer@cabiweb.dk

Lasse Pedersen, kommunikationsmedarbejder i Cabi, tlf.: 2069 9616, e-mail: lap@cabiweb.dk

Marianne Boe Madsen, HR-direktør, HKScan, tlf.: 2027 3253

Emner

Kategorier


Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme:

  • Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse.
  • Udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job.
  • Trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Kontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Souschef Kommunikation og marketing 4128 4126

Plads til flere i arbejde

Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes.

Cabi
Åboulevarden 70, 3
8000 Aarhus C
Danmark