Gå til indhold
Den Jyske Kontrolcentral er en af de nominerede til CSR People Prize 2023. De rekrutterer utraditionelt til deres kontrolcenter – her sidder blandt andet gamere ved skærmene. Foto: Den Jyske Kontrolcentral
Den Jyske Kontrolcentral er en af de nominerede til CSR People Prize 2023. De rekrutterer utraditionelt til deres kontrolcenter – her sidder blandt andet gamere ved skærmene. Foto: Den Jyske Kontrolcentral

Pressemeddelelse -

Nomineret til CSR People Prize 2023: Esbjerg-virksomhed gør en forskel ved at rekruttere skæve profiler

Den Jyske Kontrolcentral er nomineret til CSR People Prize for utraditionel rekruttering.

Den familieejede sikkerhedsvirksomhed Den Jyske Kontrolcentral A/S er én af seks frontløber-virksomheder, der er med i opløbet om to priser som årets mest socialt ansvarlige virksomheder. Kontrolcentralen fremhæves for sin usædvanlige tilgang til rekruttering af medarbejdere til opgaver som for eksempel overvågning om natten.

Kontrolcentralen er nomineret til den fornemme CSR People Prize, som videnshuset Cabi uddeler hvert år. Nomineringen i kategorien for små og mellemstore virksomheder begrundes med en strategisk funderet holdning til rekruttering af skæve profiler. For eksempel har virksomheden ansat gamere til at overvåge computerskærmene i kontrolcentret om natten. De er vant til at være oppe om natten og koordinere med vennerne. Motionsapp, motionscykler og puslespil hjælper med at holde motivationen oppe i nattetimerne.
Hos Den Jyske Kontrolcentral modtager Erik Sørensen, driftschef, nyheden om nomineringen med stor begejstring:

”Vi er både glade og stolte over at blive nomineret til CSR-prisen, men vi gør det hverken for at få priser eller omtaler. Når man som os har overskud til det, bør vi også påtage os et ansvar for at rekruttere medarbejdere, der falder lidt uden for jobs og uddannelser. Og dermed vil vi gerne bidrage aktivt til vores lokalsamfund.”

Virksomheden prøver at tænke utraditionelt og fokusere på, hvilke kompetencer de kan bruge til forskellige opgaver, og det giver også en positiv stemning i virksomheden: ”Vi oplever, at alle medarbejdere trives i et arbejdsmiljø med rummelighed og plads til forskellighed.”

Inspiratorer og rollemodeller
En erfaren jury har udvalgt de nominerede blandt et bredt felt af indstillede kandidater. Juryens formand Mette Rønnau, direktør for videnshuset Cabi, siger:

”Feltet var stærkt, og specielt inden for SMV-virksomhederne oplever vi mange ildsjæle og ledere for hvem, det at give svage og unge en chance på arbejdsmarkedet er en selvfølge og en del af DNA’et.”

Fra hele juryen, der består af seks mennesker med særlig indsigt i arbejdsmarkedet, erhvervslivet, forskningens verden, det kommunale beskæftigelsesområde og sociale investorer, lyder der stor ros til små - og mellemstore virksomheder og deres ledere for et stort engagement.

”Små og mellemstore virksomheder kan gøre en stor forskel,” konstaterer juryen.

De nominerede virksomheder optræder som rollemodeller for andre virksomheder både i lokalområdet og i deres respektive brancher. Fortællingerne fra de seks virksomheder rummer megen inspiration til andre virksomheder, der gerne vil gøre mere for at give unge og voksne på kanten af arbejdsmarkedet en chance, fastholde medarbejdere, der risikerer at blive afskediget eller forebygge nedslidning, stress eller mistrivsel.

CSR People Prize uddeles i år i to kategorier, og de nominerede er:
Virksomheder med over 250 ansatte:

  • Enemærke & Petersen, entreprenørvirksomhed, Ringsted
  • Danfoss, industrikoncern, Nordborg
  • HKScan, kyllingeproducent, Vinderup.

Virksomheder med under 250 ansatte:

  • Byens Kagemand, bagermester, Frederiks i Viborg
  • Den Jyske Kontrolcentral, kontrol og overvågning, Esbjerg
  • Raaby og Rosendahl, el-installatør, Hadsten.

Vinderne af hver af de to kategorier afsløres ved CSR People Prize 2023 tirsdag den 12. september 2023 i Turbinehallen i Aarhus.

Program for CSR People Prize 2023

Kontaktpersoner:

Mette Rønnau, direktør, Cabi, tlf.: 2083 4964, e-mail: mer@cabiweb.dk

Lasse Pedersen, kommunikationsmedarbejder, Cabi, tlf.: 2069 9616, e-mail: lap@cabiweb.dk

Erik Sørensen, driftschef, Den Jyske Kontrolcentral A/S, tlf.: 2366 5646

Emner

Kategorier


Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme:

  • Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse.
  • Udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job.
  • Trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Kontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Souschef Kommunikation og marketing 4128 4126

Plads til flere i arbejde

Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes.

Cabi
Åboulevarden 70, 3
8000 Aarhus C
Danmark