Gå til indhold
Raaby & Rosendal er blandt de nominerede til CSR People Prize 2023. De tager bl.a. socialt ansvar ved at tage unge med specielle udfordringer ind som lærlinge. Omkring hver fjerde af de 150 nuværende medarbejdere er lærlinge. Foto: Raaby & Rosendal
Raaby & Rosendal er blandt de nominerede til CSR People Prize 2023. De tager bl.a. socialt ansvar ved at tage unge med specielle udfordringer ind som lærlinge. Omkring hver fjerde af de 150 nuværende medarbejdere er lærlinge. Foto: Raaby & Rosendal

Pressemeddelelse -

Nomineret til CSR People Prize 2023: El-installatører gør en forskel ved at uddanne mange lærlinge

Hadsten-virksomheden Raaby og Rosendal er nomineret til CSR People Prize for at tage ansvar for også at give unge med udfordringer en lærlingeuddannelse.

El-installationsvirksomheden Raaby & Rosendal fra Hadsten er én af seks frontløber-virksomheder, der er med i opløbet om en af de to priser som årets mest socialt ansvarlige virksomheder.

Virksomheden udfører arbejde både i Sønderjylland og Sjælland og er nomineret til den fornemme CSR People Prize, som videnshuset Cabi uddeler hvert år. Nomineringen i kategorien for små og mellemstore virksomheder begrundes med det ansvar, virksomheden tager for social inklusion og uddannelse af unge. Netop håndværkervirksomheder har stor betydning for uddannelse af unge, og Raaby & Rosendal lever op til sit ansvar bl.a. ved at tage unge med specielle udfordringer. Omkring hver fjerde af de 150 nuværende medarbejdere er lærlinge.

Hos el-installationsvirksomheden modtages nyheden om nomineringen med stor begejstring. Mette Fuglsang, kommunikations- og HR-manager, siger:

”Vi er meget stolte og glade for nomineringen. Det er med til at sætte fokus på vigtigheden af det sociale område, hvor vi gerne vil være frontløbere. Vi tager flere initiativer omkring rekrutteringen. For eksempel har vi et samarbejde med Den Jyske Håndværkerskole, inviteret folkeskoleklasser på besøg og en særlig lærlingeklub.”

Mette Fuglsang fortæller, at de fleste lærlinge, over 90 procent, fortsætter i virksomheden som uddannede elektrikere, mens 10 procent søger videre i en uddannelse til installatør eller flytter af private årsager.

Ildsjæle og rollemodeller

En erfaren jury har udvalgt de nominerede blandt et bredt felt af indstillede virksomheder. Juryens formand Mette Rønnau, direktør for videnshuset Cabi, siger:

”Feltet var stærkt, og specielt inden for SMV-virksomhederne oplever vi mange ildsjæle og ledere for hvem, det at give svage og unge en chance på arbejdsmarkedet er en selvfølge og en del af DNA’et.”

Fra hele juryen, der består af seks mennesker med særlig indsigt i arbejdsmarkedet, erhvervslivet, forskningens verden, det kommunale beskæftigelsesområde og sociale investorer, lyder der stor ros til små - og mellemstore virksomheder og deres ledere for et stort engagement.

”Små og mellemstore virksomheder kan gøre en stor forskel,” konstaterer juryen.

De nominerede virksomheder optræder som rollemodeller for andre virksomheder både i lokalområdet og i deres respektive brancher. Fortællingerne fra de seks virksomheder rummer megen inspiration til andre virksomheder, der gerne vil gøre mere for at give unge og voksne på kanten af arbejdsmarkedet en chance, fastholde medarbejdere, der risikerer at blive afskediget eller forebygge nedslidning, stress eller mistrivsel.

De nominerede til CSR People Prize 2023 er:

Virksomheder med over 250 ansatte:

  • Enemærke & Petersen, entreprenørvirksomhed, Ringsted
  • Danfoss, industrivirksomhed, Nordborg
  • HKScan, kyllingeproducent, Vinderup.

Virksomheder med under 250 ansatte:

  • Byens Kagemand, bagermester, Viborg
  • Den Jyske Kontrolcentral, kontrol og overvågning, Esbjerg
  • Raaby og Rosendahl, el-installatør, Hadsten.

Vinderne af hver af de to kategorier afsløres ved CSR People Prize 2023 tirsdag den 12. september 2023 i Turbinehallen i Aarhus.

Program for CSR People Prize 2023

Kontaktpersoner:

Mette Rønnau, direktør, telefon 2083 4964, e-mail mer@cabiweb.dk

Lasse Pedersen, kommunikationsmedarbejder, telefon 2069 9616, e-mail lap@cabiweb.dk

Mette Fuglsang, kommunikations- og HR-manager Raaby og Rosendal, tlf.: 3073 5929

Emner

Kategorier


Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme:

  • Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse.
  • Udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job.
  • Trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Kontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Souschef Kommunikation og marketing 4128 4126

Plads til flere i arbejde

Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes.

Cabi
Åboulevarden 70, 3
8000 Aarhus C
Danmark