Gå til indhold
Byens Kagemand fra Viborg er én af seks nominerede til CSR People Prize 2023. De er nomineret for deres enestående indsats for at give plads til unge og voksne fra kanten af arbejdsmarkedet. Foto: Byens Kagemand
Byens Kagemand fra Viborg er én af seks nominerede til CSR People Prize 2023. De er nomineret for deres enestående indsats for at give plads til unge og voksne fra kanten af arbejdsmarkedet. Foto: Byens Kagemand

Pressemeddelelse -

Nomineret til CSR People Prize 2023: Byens Kagemand gør en forskel ved at ansætte mennesker med udfordringer

Bagermesteren fra Frederiks ved Viborg er nomineret til CSR People Prize for at lykkes med at ansætte mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet

Byens Kagemand fra Frederiks ved Viborg er én af seks frontløber-virksomheder, der er med i opløbet om to priser som årets mest socialt ansvarlige virksomheder. Lars Trier, bagermester, er én af de ildsjæle, som giver mennesker med særlige udfordringer en chance som lærlinge og fleksjobbere i bageriet.

Nomineringen i kategorien for små og mellemstore virksomheder begrundes med en enestående indsats for at give plads til unge og voksne fra kanten af arbejdsmarkedet. Bagermesteren har selv måtte lære at håndtere profiler med udforinger, og indsatsen har givet flotte resultater – både menneskelige og målbare.

Lars Trier, bagermester i Byens Kagemand, modtager nyheden om nomineringen med stor begejstring:

”Det er dejligt at få den anerkendelse. Egentlig skyldes mit engagement de ændringer i holdningen, som jeg selv oplevede, da jeg for mange år siden selv fik en søn med udfordringer. Det fik mig til at se, hvilke ressourcer og kompetencer mennesker har på en ny måde. Hvis man kigger på, hvad fx fleksjobbere kan og sørger for at tilpasse jobbet og arbejdstider til dem og ikke omvendt, så kan det lykkes at få de fleste mennesker ud i job.”

Ildsjæle og rollemodeller
En erfaren jury har udvalgt de nominerede blandt et bredt felt af indstillede kandidater. Juryens formand Mette Rønnau, direktør for videnshuset Cabi, siger:

”Feltet var stærkt, og specielt inden for SMV-virksomhederne oplever vi mange ildsjæle og ledere for hvem, det at give svage og unge en chance på arbejdsmarkedet er en selvfølge og en del af DNA’et.”

Fra hele juryen, der består af seks mennesker med særlig indsigt i arbejdsmarkedet, erhvervslivet, forskningens verden, det kommunale beskæftigelsesområde og sociale investorer, lyder der stor ros til små - og mellemstore virksomheder og deres ledere for et stort engagement.

”Små og mellemstore virksomheder kan gøre en stor forskel,” konstaterer juryen.

De nominerede virksomheder optræder som rollemodeller for andre virksomheder både i lokalområdet og i deres respektive brancher. Fortællingerne fra de seks virksomheder rummer megen inspiration til andre virksomheder, der gerne vil gøre mere for at give unge og voksne på kanten af arbejdsmarkedet en chance, fastholde medarbejdere, der risikerer at blive afskediget eller forebygge nedslidning, stress eller mistrivsel.

CSR People Prize uddeles i år i to kategorier, og de nominerede er:

Virksomheder med over 250 ansatte:

  • Enemærke & Petersen, entreprenørvirksomhed, Ringsted
  • Danfoss, industrikoncern, Nordborg
  • HKScan, kyllingeproducent, Vinderup.

Virksomheder med under 250 ansatte:

  • Byens Kagemand, bagermester, Frederiks i Viborg
  • Den Jyske Kontrolcentral, kontrol og overvågning, Esbjerg
  • Raaby og Rosendahl, el-installatør, Hadsten.

Vinderne af hver af de to kategorier afsløres ved CSR People Prize 2023 tirsdag den 12. september 2023 i Turbinehallen i Aarhus.

Program for CSR People Prize 2023

Kontaktpersoner:

Mette Rønnau, direktør, Cabi, tlf.: 2083 4964, e-mail: mer@cabiweb.dk

Lasse Pedersen, kommunikationsmedarbejder, Cabi, tlf.: 2069 9616, e-mail: lap@cabiweb.dk

Lars Trier, bagermester, Byens Kagemand, tlf.: 3055 3141

Emner

Kategorier


Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme:

  • Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse.
  • Udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job.
  • Trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Kontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Souschef Kommunikation og marketing 4128 4126

Plads til flere i arbejde

Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes.

Cabi
Åboulevarden 70, 3
8000 Aarhus C
Danmark