Gå til indhold
CSR People Prize uddeles til virksomheder, der gør en særlig indsats for at inkludere mennesker, der befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet.
CSR People Prize uddeles til virksomheder, der gør en særlig indsats for at inkludere mennesker, der befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet.

Pressemeddelelse -

Ni virksomheder dyster om prestigefyldte priser for socialt ansvar

En stærk jury har udvalgt de ni virksomheder, der nu er med i opløbet om at vinde CSR People Prize 2022. I samarbejde med Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål uddeler Cabi tre priser til socialt ansvarlige virksomheder. Vinderne afsløres ved Cabis Topmøde torsdag den 9. juni på Hindsgavl Slot ved Middelfart.

CSR People Prize har eksisteret siden 1999 og er videnhuset Cabis hyldest til virksomheder, der gør en særlig indsats for, at udsatte kan få en chance på arbejdsmarkedet. Priserne går til virksomheder, der ansætter mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet, fastholder ansatte, som risikerer at miste jobbet, eller som forebygger nedslidning, stress eller mistrivsel.

Juryen med repræsentanter fra erhvervslivet, forskningsverdenen og investorer har i år haft en interessant opgave med at indskrænke feltet af de mange indstillede virksomheder til de ni endeligt nominerede. Det fortæller Mette Rønnau, direktør i Cabi og formand for juryen:

”For de fleste af de nominerede er det at arbejde socialt ansvarligt allerede strategisk forankret i forretningen. Men der er også eksempler på virksomheder, hvor ledelsen giver plads til, at udvalgte ildsjæle kan arbejde med og udvikle den sociale bæredygtighed,” siger hun.

Juryen har udvalgt de nominerede med øje for, at vilkårene for at tænke social ansvarlighed ind i forretningen varierer meget fra virksomhed til virksomhed og afhænger af størrelse, organisering og branche.

”Nogle virksomheder er nomineret for det særligt innovative og inspirerende i deres indsats. Andre for et mangeårigt fokus på området, hvor mod og vedholdenhed i sidste ende giver resultater både menneskeligt og på bundlinjen,” forklarer Mette Rønnau.

Særpris sætter fokus på den grønne omstilling
CSR People Prize 2022 uddeles i tre kategorier, herunder årets særpris, der hædrer virksomheder, som gennem en grøn omstilling af forretningen skaber arbejdspladser til personer med udfordringer udover ledighed.

”Den grønne omstilling er i gang, og flere brancher arbejder med ressourcebesparende aktiviteter. Det skaber større efterspørgsel på arbejdskraft, men heldigvis er der en del jobs inden for dette felt, der passer godt til mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet. Det er arbejdsgiverne ved at blive opmærksomme på, og den virksomhed, der er bedst til at inkludere udsatte på arbejdsmarkedet, hylder vi med særprisen,” siger Mette Rønnau.

De nominerede virksomheder fordeler sig i tre kategorier:

Virksomheder med over 250 ansatte:

Novo Nordisk
Proshop
Søstrene Grene

Virksomheder med op til 250 ansatte:

BE installationer
BF12
Simply Cooking

CSR People Særpris til den grønne og socialt ansvarlige arbejdsplads:

Fischer Lighting
Refurb
HORN bordplader

CSR People Prize uddeles ved Cabis Topmøde 2022 under temaet ”Arbejdskraft nu – og til den grønne omstilling”, som afholdes torsdag 9. juni 2022. Konferencen er åben for beslutningstagere i virksomheder.

”Med uddelingen af CSR People Prize vil Cabi og Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål først og fremmest hylde de stærke fyrtårne og trække dem frem som inspiration og motivation for andre virksomheder. Vi har brug for, at Danmark går forrest både, når det gælder social bæredygtighed og den grønne omstilling,” siger Mette Rønnau.

Læs mere om Topmødet og tilmeld dig her

FAKTA OM CSR People Prize – uddelt af Videnshuset Cabi siden 1999:

 • Med CSR People Prize hædres de virksomheder, som ansætter udsatte mennesker og derved opnår en forretningsmæssig og menneskelig gevinst
 • CSR People Særpris har i 2022 fokus på virksomheder, der gennem en grøn omstilling af forretningen skaber arbejdspladser til personer med udfordringer udover ledighed
 • Juryen til CSR People Prize 2022 består af:
  • Marianne Bøttger, CEO, Arriva Danmark
  • Lars Jannick Johansen, stifter og ledende partner, Den Sociale Kapitalfond
  • Sara Krüger Falk, direktør, Global Compact Network Denmark
  • Mette Neville, professor og leder af Center for Små og Mellemstore Virksomheder på Aarhus Universitet
  • Steen Gade, formand for Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål
  • René Kusier, fuldmægtig, Erhvervsstyrelsen
  • Mette Rønnau, formand for jury og direktør, Cabi.

Kontakt

Har du brug for yderligere information om CSR People Prize 2022, så kontakt marketingansvarlig hos Cabi, Marianne Lyngberg Nilsson: 4113 7281 / man@cabiweb.dk

Emner

Kategorier


Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme:

 • Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse.
 • Udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job.
 • Trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Kontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Souschef Kommunikation og marketing 4128 4126
Malene Boel Kristensen

Malene Boel Kristensen

Pressekontakt Marketingkoordinator Kommunikation og Marketing 2099 7771

Plads til flere i arbejde

Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes.

Cabi
Åboulevarden 70, 3
8000 Aarhus C
Danmark