Gå til indhold
Horn Bordplader med direktør Jakob Bressendorf i spidsen er blevet nomineret til CSR People Prize Særpris. Pressefoto Horn.
Horn Bordplader med direktør Jakob Bressendorf i spidsen er blevet nomineret til CSR People Prize Særpris. Pressefoto Horn.

Pressemeddelelse -

Horn Bordplader er nomineret til pris for sin miljøvenlige forretningsmodel og sit sociale ansvar

Bordpladeproducenten Horn fra Herning tænker genanvendelse af restprodukter ind i produktionen og løser mange opgaver ved at rekruttere socialt ansvarligt. Det bringer virksomheden i spil til CSR People Prize 2022.

CSR People Prize har eksisteret siden 1999 og er videnshuset Cabis hyldest til virksomheder, der gør en særlig indsats for, at udsatte kan få en chance på arbejdsmarkedet. Priserne går til virksomheder, der ansætter mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet, fastholder ansatte, som risikerer at miste jobbet, eller som forebygger nedslidning, stress eller mistrivsel.

Juryen med repræsentanter fra erhvervslivet, forskningsverdenen og investorer har i år haft en interessant opgave med at indskrænke feltet af de mange indstillede virksomheder til de ni endeligt nominerede.

I år uddeles også en CSR People Særpris, og det er netop i denne kategori, at Horn Bordplader er én af de tre nominerede. Særprisen går til en virksomhed, som gennem en grøn omstilling af forretningen skaber arbejdspladser til personer med udfordringer udover ledighed.

Bruger restmaterialer i produktionen
Horn Bordplader formår i kraft af en cirkulær forretningsmodel at arbejde med både en økonomisk, social og miljømæssig bundlinje. Virksomheden anvender alle restmaterialer fra produktionen af bordplader datterselskabet, Denwood by Horn, der laver interiørprodukter.

Juryen bag prisen fremhæver virksomheden for at have modet til at tænke værdikæden på en ny måde og omstille produktionsapparatet til at være bæredygtigt. Samtidig viser Horn, at de kan tjene penge og bevare arbejdspladser.

Produktionen hos Horn Bordplader kræver ikke højtuddannet arbejdskraft, og den kan varetages i små teams. Virksomheden henter en stor del af arbejdskraften ind i samarbejde med de omkringliggende kommuner, hvor det prioriteres at søge aktivt blandt udsatte grupper og øge andelen af fleksjobbere.

Vinderen afsløres på Topmøde i juni
CSR People Prize uddeles i år i tre kategorier:

 • Virksomheder med flere end 250 ansatte
 • Virksomheder med op til 250 ansatte
 • CSR People Prize Særpris til den grønne og socialt ansvarlige arbejdsplads

HORN Bordplader A/S er nomineret til CSR People Særpris sammen med Fischer Lighting og Refurb A/S.

CSR People Prize uddeles ved Cabis Topmøde 2022 under temaet ”Arbejdskraft nu – og til den grønne omstilling”. Topmødet, der afholdes torsdag den 9. juni 2022 på Hindsgavl Slot ved Middelfart, er åbent for beslutningstagere i virksomheder.

Læs mere om Topmødet og tilmeld dig her

Kontakt
Ansvarlig for CSR & Marketing hos Horn, Anna Kathrine Ahler Karkov: 2323 3988 / akn@hornbordplader.dk
Marketingansvarlig hos Cabi, Marianne Lyngberg Nilsson: 4113 7281 / man@cabiweb.dk

Fakta om CSR People Prize – uddelt af Videnshuset Cabi siden 1999:

 • Med CSR People Prize hædres de virksomheder, som ansætter udsatte mennesker og derved opnår en forretningsmæssig og menneskelig gevinst
 • CSR People Særpris har i 2022 fokus på virksomheder, der gennem en grøn omstilling af forretningen skaber arbejdspladser til personer med udfordringer udover ledighed
 • Juryen til CSR People Prize 2022 består af:
  • Marianne Bøttger, CEO, Arriva Danmark
  • Lars Jannick Johansen, stifter og ledende partner, Den Sociale Kapitalfond
  • Sara Krüger Falk, direktør, Global Compact Network Denmark
  • Mette Neville, professor og leder af Center for Små og Mellemstore Virksomheder på Aarhus Universitet
  • Steen Gade, formand for Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål
  • René Kusier, fuldmægtig, Erhvervsstyrelsen
  • Mette Rønnau, formand for juryen og direktør i Cabi.

Emner

Kategorier

Regions


Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme:

 • Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse.
 • Udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job.
 • Trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Kontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Souschef Kommunikation og marketing 4128 4126
Henrik Boye Ebbesen

Henrik Boye Ebbesen

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder Presse og kommunikation 3066 1688

Plads til flere i arbejde

Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes.

Cabi
Åboulevarden 70, 3
8000 Aarhus C
Danmark