Gå til indhold
Direktør for Horn Bordplader A/S, Jakob K. Bressendorf, og virksomhedens CSR-ansvarlige, Anna Kathrine Ahler Karkov, sammen Cabis direktør Mette Rønnau efter uddelingen af CSR People Særpris 2022. Foto: Cabi.Foto: Cabi
Direktør for Horn Bordplader A/S, Jakob K. Bressendorf, og virksomhedens CSR-ansvarlige, Anna Kathrine Ahler Karkov, sammen Cabis direktør Mette Rønnau efter uddelingen af CSR People Særpris 2022. Foto: Cabi.Foto: Cabi

Pressemeddelelse -

Horn Bordplader A/S vinder pris for sin miljøvenlige forretningsmodel og sit sociale ansvar

Bordpladeproducenten Horn fra Herning vinder CSR People Særpris 2022 for at tænke genanvendelse af restprodukter ind i produktionen og løse mange opgaver ved at rekruttere socialt ansvarligt.

CSR People Prize har eksisteret siden 1999 og er Cabis hyldest til virksomheder, der gør en særlig indsats for, at mennesker i udsatte positioner kan få en chance på arbejdsmarkedet. Det kan fx være virksomheder, der ansætter mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet, fastholder ansatte, som risikerer at miste jobbet eller forebygger fx nedslidning, stress eller mistrivsel.

Cabi har netop kåret vinderne af CSR People Prize 2022 i de tre kategorier:

 • Virksomheder med over 250 ansatte
 • Virksomheder med op til 250 ansatte
 • CSR People Særpris til den grønne og socialt ansvarlige arbejdsplads.

Horn Bordplader A/S vinder CSR People Særpris foran de to andre finalister, Refurb A/S og Fischer Lighting.

Rekrutterer aktivt blandt udsatte grupper
CSR People Særpris har i år fokus på virksomheder, der gennem en grøn omstilling af forretningen skaber arbejdspladser til personer med udfordringer udover ledighed.

Horn Bordplader vinder prisen for at have mod til at tænke værdikæden på en ny måde og omstille produktionsapparatet til at være bæredygtigt. De startede for mange år siden og er kommet 360 grader rundt om forretningen.

Produktionen kræver ikke højtuddannet arbejdskraft, og virksomheden rekrutterer en stor del af medarbejderne i samarbejde med de omkringliggende kommuner, hvor de aktivt søger blandt udsatte grupper og øger andelen af fleksjobbere i virksomheden.

Arbejder med flere bundlinjer
Juryen fremhæver Horn Bordplader for som klassisk fremstillingsvirksomhed at formå at omstille produktionen til fremtiden.

”De er klar over, hvad deres sociale ansvar betyder for den kommercielle profil og evner at arbejde med både en økonomisk, social og miljømæssig bundlinje. De er et rigtigt godt eksempel på en virksomhed, der overbevisende inspirerer andre produktionsvirksomheder til at gøre det samme,” siger Mette Rønnau, formand for juryen og direktør for Cabi.

CSR People Særpris blev uddelt ved Cabis Topmøde på Hindsgavl Slot under temaet ”Arbejdskraft nu – og til den grønne omstilling”, som blev afholdt torsdag den 9. juni.

KONTAKT

Seniorkonsulent Marianne Lyngberg Nilsson, Cabi: 4113 7281 / man@cabiweb.dk

FAKTA OM CSR People Prize – uddelt af Videnshuset Cabi siden 1999:

 • CSR People Prize hædrer de virksomheder, som ansætter eller fastholder mennesker, der befinder sig i en udsat position, hvorved der opnås en både menneskelig og forretningsmæssig gevinst. CSR People Særpris har i 2022 fokus på virksomheder, der gennem en grøn omstilling af forretningen skaber arbejdspladser til personer med udfordringer udover ledighed.
 • Juryen til CSR People Prize 2022 bestod af:
  • Marianne Bøttger, CEO, Arriva Danmark
  • Lars Jannick Johansen, stifter og ledende partner, Den Sociale Kapitalfond
  • Sara Krüger Falk, direktør, Global Compact Network Denmark
  • Mette Neville, professor og leder af Center for Små og Mellemstore Virksomheder ved Aarhus Universitet
  • Steen Gade, formand for Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål
  • René Kusier, fuldmægtig, Erhvervsstyrelsen
  • Mette Rønnau, formand for juryen og direktør for Cabi.

Related links

Emner

Kategorier


Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme:

 • Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse.
 • Udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job.
 • Trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Kontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Souschef Kommunikation og marketing 4128 4126
Henrik Boye Ebbesen

Henrik Boye Ebbesen

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder Presse og kommunikation 3066 1688

Plads til flere i arbejde

Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes.

Cabi
Åboulevarden 70, 3
8000 Aarhus C
Danmark