Gå til indhold
HKScan i Vinderup vinder CSR People Prize 2023 i kategorien Virksomheder med over 250 medarbejdere. Fra venstre Tommy Nielsen, Marianne Boe Madsen, Elnaz Zara og Jasmina Bosnjak.
HKScan i Vinderup vinder CSR People Prize 2023 i kategorien Virksomheder med over 250 medarbejdere. Fra venstre Tommy Nielsen, Marianne Boe Madsen, Elnaz Zara og Jasmina Bosnjak.

Pressemeddelelse -

HKScan får pris for sit store sociale ansvar

Fjerkræslagteriet HKScan i Vinderup er netop blevet kåret som vinder af CSR People Prize 2023. Virksomheden får prisen for at skabe arbejdspladser til mennesker med psykiske udfordringer eller anden etnisk baggrund end dansk.

Ved et stort event i Turbinehallen i Aarhus er fjerkræslagteriet HKScan fra Vinderup netop blevet udnævnt som vinder af CSR People Prize 2023 i kategorien Virksomheder med over 250 medarbejdere. Prisen, der uddeles af videnshuset Cabi, går til en virksomhed, der har gjort en særlig indsats for, at mennesker i udsatte positioner får en chance på arbejdsmarkedet.

”Vi synes, det er vildt, at vi løber med sejren. Havde det ikke været for jobkonsulenter, havde vi ikke stået her i dag. Det at drive en fabrik ude i Vestjylland kan kun lade sig gøre, hvis man har en god medarbejderstab – og det har vi”, fortæller Tommy Nielsen, produktionschef.

Han forklarer, at HKScan i Vinderup gør meget ud af, at nye medarbejdere, der tidligere har haft svært ved at bide sig fast i arbejdsmarkedet, føler sig trygge fra starten:

”Før vi ansætter en borger fra jobcentret, starter vi altid med et fysisk møde, hvor både jobkonsulenten og borgeren skal være til stede. Her spørger vi direkte ind til, hvorfor han eller hun tidligere har haft svært ved at fastholde et job. Når vi allerede fra starten af et ansættelsesforhold kender borgerens udfordringer, har vi et godt fundament for det videre samarbejde”

Er ikke bange for at ansætte medarbejdere med psykiske udfordringer
Mette Rønnau, formand for CSR People Prize-juryen og direktør for Cabi, fortæller, at juryen særligt hæftede sig ved HKScans store indsats med at ansætte og inkludere ledige fra kanten af arbejdsmarkedet. I dag kommer ti procent af virksomhedens medarbejdere fra kanten, og 42 procent af de ansatte har en anden etnisk baggrund end dansk.

”HKScan er ikke bange for at ansætte medarbejdere med psykiske udfordringer. De har også ansatte, som er flygtet til Danmark og har mistet alt på grund af krig. Noget andet, virksomheden har succes med, er afholdelse af omsorgssamtaler, hvor nye medarbejderes trivsel er i fokus. Er der brug for at skifte hold eller rotere til andre opgaver, så bliver det hurtigt fikset. Det kvitteres med stor taknemmelighed fra de nyansatte, der får chancen,” siger Mette Rønnau.

Vil du vide mere om CSR People Prize, kontakt:

Fakta om CSR People Prize
CSR People Prize har eksisteret siden 1999 og er videnshuset Cabis hyldest til virksomheder, der gør en særlig indsats for, at mennesker i udsatte positioner kan få en chance på arbejdsmarkedet.
Prisen uddeles i to kategorier, ”Virksomheder med over 250 medarbejdere” og ”Virksomheder under 250 medarbejdere”.

HKScan vandt prisen for virksomheder over 250 ansatte foran to andre finalister, industrivirksomheden Danfoss fra Sønderborg, og entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen fra Ringsted.

Juryen til CSR People Prize 2023 bestod af:

  • Marianne Bøttger, CEO, Arriva Danmark
  • Lars Jannick Johansen, ledende partner, Den Sociale Kapitalfond Invest
  • Mette Neville, professor og leder af Center for Små og Mellemstore Virksomheder på Aarhus Universitet
  • Sara Krüger Falk, direktør, Global Compact Network Denmark
  • Gorm Hjelm Andersen, koncernchef, Odense Kommune
  • Mette Rønnau, formand for jury og direktør, Cabi.

Emner

Kategorier


Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme:

  • Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse.
  • Udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job.
  • Trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Kontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Souschef Kommunikation og marketing 4128 4126

Plads til flere i arbejde

Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes.

Cabi
Åboulevarden 70, 3
8000 Aarhus C
Danmark