Gå til indhold
Fischer Lighting har skabt en forretningsmodel, der ikke kun skaber jobs til mennesker på kanten af arbejdsmarkedet, men også sætter et positivt aftryk på miljøet. Derfor nomineres de til CSR People Prize Særpris. Foto: Fischer Lighting.
Fischer Lighting har skabt en forretningsmodel, der ikke kun skaber jobs til mennesker på kanten af arbejdsmarkedet, men også sætter et positivt aftryk på miljøet. Derfor nomineres de til CSR People Prize Særpris. Foto: Fischer Lighting.

Pressemeddelelse -

Fischer Lighting er kandidat til at vinde særpris ved stor prisuddeling

Vanløse-virksomhed satser benhårdt på genanvendelse og har samtidig skabt en forretningsmodel, der er med til at give mennesker på kanten af arbejdsmarkedet en chance. Det bringer dem i spil til CSR People Prize 2022. Prisen uddeles ved Cabis Topmøde torsdag den 9. juni på Hindsgavl Slot ved Middelfart.

CSR People Prize har eksisteret siden 1999 og er videnshuset Cabis hyldest til virksomheder, der gør en særlig indsats for, at udsatte kan få en chance på arbejdsmarkedet. Priserne går til virksomheder, der ansætter mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet, fastholder ansatte, som risikerer at miste jobbet, eller som forebygger nedslidning, stress eller mistrivsel.

Juryen med repræsentanter fra erhvervslivet, forskningsverdenen og investorer har i år haft en interessant opgave med at indskrænke feltet af de mange indstillede virksomheder til de ni endeligt nominerede.

I år uddeles også en CSR People Særpris, og det er netop i denne kategori, at Fischer Lighting er en af de tre nominerede. Særprisen går til en virksomhed, som gennem en grøn omstilling af forretningen skaber arbejdspladser til personer med udfordringer udover ledighed.

Udvikler nye produkter af udtjente materialer
Fischer Lighting har siden opstarten i 2016 arbejdet cirkulært. Udtjente lampearmaturer, som tidligere blev skrottet ved nedrivningsprojekter, genanvendes og ombygges til LED-belysning. Derudover udvikler virksomheden helt nye armaturer, udelukkende skabt af genbrugsmaterialer. I 2021 tog virksomheden imod 7.637 udtjente armaturer og lamper, som ellers ville være endt som skrot.

Virksomheden deler de enkelte elementer i genanvendelsesprocessen ud til sociale værksteder, fængsler og andre samarbejdspartnerne med en bæredygtig social profil. Fischer Lighting samarbejder fx med SV Produktion, som er en del af Odense Kommunes beskæftigelsestilbud. Her skilles de gamle armaturkasser ad. Andre samarbejdspartnere er Roskilde Arrest og MultiFlex i Kolding Kommune, hvor personer med særlige udfordringer arbejder med at give de indsamlede armaturer nyt liv.

Positivt aftryk på klimaregnskabet
Juryen bag prisen fremhæver Fischer Lighting for at have skabt en forretningsmodel, der ikke kun skaber jobs til mennesker på kanten af arbejdsmarkedet, men også sætter et positivt aftryk på miljøet.

Ved at forvandle skrot til nye og spændende belysningsløsninger skabte virksomheden sidste år en besparelse på mere end 244 tons CO2 og 17 millioner liter vand, der ellers skulle bruges, hvis man i stedet for genbrug havde valgt at producere nye lamper.

Vinderen afsløres på Topmøde i juni
CSR People Prize uddeles i år i tre kategorier:

 • Virksomheder med flere end 250 ansatte
 • Virksomheder med op til 250 ansatte
 • CSR People Prize Særpris til den grønne og socialt ansvarlige arbejdsplads

Fischer Lighting er nomineret til CSR People Særpris sammen med Refurb A/S og HORN Bordplader A/S.

Prisen uddeles ved Cabis Topmøde 2022 under temaet ”Arbejdskraft nu – og til den grønne omstilling”. Topmødet, der afholdes torsdag den 9. juni 2022 på Hindsgavl Slot ved Middelfart, er åbent for beslutningstagere i virksomheder.

Læs mere om Topmødet og tilmeld dig her

Kontakt

Partner hos Fischer Lighting, Lars Elmvang: 3094 4416 / lel@fischerlighting.com
Marketingansvarlig hos Cabi, Marianne Lyngberg Nilsson: 4113 7281 / man@cabiweb.dk

Fakta om CSR People Prize – uddelt af Videnshuset Cabi siden 1999:

 • Med CSR People Prize hædres de virksomheder, som ansætter udsatte mennesker og derved opnår en forretningsmæssig og menneskelig gevinst
 • CSR People Særpris har i 2022 fokus på virksomheder, der gennem en grøn omstilling af forretningen skaber arbejdspladser til personer med udfordringer udover ledighed
 • Juryen til CSR People Prize 2022 består af:
  • Marianne Bøttger, CEO, Arriva Danmark
  • Lars Jannick Johansen, stifter og ledende partner, Den Sociale Kapitalfond
  • Sara Krüger Falk, direktør, Global Compact Network Denmark
  • Mette Neville, professor og leder af Center for Små og Mellemstore Virksomheder på Aarhus Universitet
  • Steen Gade, formand for Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål
   • René Kusier, fuldmægtig, Erhvervsstyrelsen
  • Mette Rønnau, formand for juryen og direktør i Cabi.

Emner

Kategorier


Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme:

 • Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse.
 • Udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job.
 • Trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Kontakt

Dorthe Lundh

Dorthe Lundh

Pressekontakt Presseansvarlig Kommunikation og Marketing 4016 3101
Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Souschef Kommunikation og marketing 4128 4126

Plads til flere i arbejde

Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes.

Cabi
Åboulevarden 70, 3
8000 Aarhus C
Danmark