Gå til indhold
Den Jyske Kontrolcentral vinder CSR People Prize 2023 for kategorien Virksomheder med under 250 medarbejdere. Tv. Silja Schmelling, vagtassistent og th. Lisbeth Lund Jensen driftschef.
Den Jyske Kontrolcentral vinder CSR People Prize 2023 for kategorien Virksomheder med under 250 medarbejdere. Tv. Silja Schmelling, vagtassistent og th. Lisbeth Lund Jensen driftschef.

Pressemeddelelse -

Esbjerg-virksomhed vinder fornem pris for sit store sociale ansvar

Den Jyske Kontrolcentral fra Esbjerg er netop blevet kåret som vinder af CSR People Prize. Virksomheden vinder prisen for at tænke social ansvarlighed ind i rekrutteringen af nye medarbejdere.

Ved et stort event i Turbinehallen i Aarhus er sikkerhedsfirmaet Den Jyske Kontrolcentral fra Esbjerg netop blevet udnævnt som vinder af CSR People Prize 2023 i kategorien Virksomheder med under 250 medarbejdere.

Prisen, der uddeles af videnshuset Cabi, tilfalder en virksomhed, der har gjort en særlig indsats for, at mennesker i udsatte positioner får en chance på arbejdsmarkedet.

Den Jyske Kontrolcentral beskæftiger sig med en række forskellige kontrol- og overvågningsopgaver. Driftschef, Erik Sørensen, håber, at andre kan finde inspiration i den rekrutteringsmodel, virksomheden har haft succes med i flere år.

”Mange af de fastansatte, vi har i dag, er på et tidspunkt startet hos os i en praktik, hvor de har fået lov til at prøve jobbet af. Vi har oplevet, at når vi tager en chance og giver folk en mulighed, så betaler de tilbage med loyalitet og ved at blive hos os i flere år,” siger han.

Fokus på rekruttering og fastholdelse af sårbare medarbejdere
Ifølge Mette Rønnau, formand for CSR People Prize-juryen og direktør for Cabi, har virksomheden gjort sig fortjent til prisen ved ofte at ansætte medarbejdere, der er socialt udsatte og kommer fra længere tids ledighed.

”Virksomheden har et godt samarbejde med Esbjerg Kommune, og de er ikke bange for at gå til jobcentret for at finde nye medarbejdere. De ansætter fx unge gamere med sociale udfordringer. Her er tale om en gruppe, der ellers vil have svært ved at møde ind om morgen, men som er super gode til natarbejde og til at holde øje med flere skærme og koordinere med andre,” siger hun.

Juryens formand fremhæver også virksomheden for en systematisk opfølgning på sygefravær og fastholdelse af sårbare medarbejdere.

”De er opmærksomme på at have flere forskellige tilbud, der skal styrke trivslen blandt medarbejderne. De sørger fx for motion til en medarbejdergruppe, der har meget stillesiddende arbejde,” siger Mette Rønnau.


Vil du vide mere om CSR People Prize, kontakt:

 • Ea Nielsen, souschef i Cabi: 4128 4126 / eni@cabiweb.dk
 • Lisbeth Jensen, driftschef hos Den Jyske Kontrolcentral A/S: 7611 7146 / llj@djk.dk

Fakta om CSR People Prize
CSR People Prize har eksisteret siden 1999, og er videnshuset Cabis hyldest til virksomheder, der gør en særlig indsats for, at mennesker i udsatte positioner kan få en chance på arbejdsmarkedet.

Prisen uddeles i to kategorier, ”Virksomheder med over 250 medarbejdere” og ”Virksomheder med under 250 medarbejdere”.

Den Jyske Kontrolcentral A/S vandt prisen for virksomheder med under 250 ansatte foran to andre finalister, el-installatør Raaby og Rosendahl, Hadsten, og bagermesteren Byens Kagemand fra Frederiks i Viborg Kommune.

Juryen til CSR People Prize 2023 bestod af:

 • Marianne Bøttger, CEO, Arriva Danmark
 • Lars Jannick Johansen, ledende partner, Den Sociale Kapitalfond Invest
 • Mette Neville, professor og leder af Center for Små og Mellemstore Virksomheder på Aarhus Universitet
 • Sara Krüger Falk, direktør, Global Compact Network Denmark
 • Gorm Hjelm Andersen, koncernchef, Odense Kommune
 • Mette Rønnau, formand for jury og direktør, Cabi.

Emner

Kategorier


Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme:

 • Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse.
 • Udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job.
 • Trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Kontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Souschef Kommunikation og marketing 4128 4126

Plads til flere i arbejde

Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes.

Cabi
Åboulevarden 70, 3
8000 Aarhus C
Danmark