Gå til indhold
Virksomheder vil gerne tage et socialt ansvar, og Cabi er ude i alle hjørner af Danmark.
Virksomheder vil gerne tage et socialt ansvar, og Cabi er ude i alle hjørner af Danmark.

Nyhed -

Virksomheder vil gerne inkludere udsatte på arbejdspladsen

I foråret 2020 har Epinion foretaget en evaluering af videns- og netværkshuset Cabi, og i den forbindelse er der foretaget en undersøgelse blandt virksomheder. Den viser, at knap halvdelen af de adspurgte virksomheder – 48 procent – har fokus på at inkludere udsatte på arbejdspladsen.

Det til trods for, at undersøgelsen er foretaget i april og maj, hvor mange virksomheder var hårdt ramt af nedlukningen af landet i forbindelse med coronakrisen.

Undersøgelsen viser også, at en del virksomheder ønsker at styrke deres sociale ansvar. Både i forhold til at fastholde medarbejdere, som risikerer at glide ud af arbejdsmarkedet, nedbringe sygefraværet, og ved at inkludere udsatte på arbejdspladsen.

Cabi styrker det sociale ansvar

Men når man som virksomhed vil tage et socialt ansvar, kan man godt have brug for hjælp til at gøre det godt. Også ud over den hjælp, man kan få af det lokale jobcenter. Cabis hovedopgave er netop at styrke det sociale ansvar i danske virksomheder. Det gør vi ved at samarbejde med virksomheder rundt i hele landet på forskellig måder. De seneste par uger har vi fx været vidt omkring med mange emner fx:

  • I Billund er vi med i projektet PÅ VEJ, hvor virksomheder arbejder i netværk for at inkludere socialt udsatte unge i arbejdsfællesskaber og gøre dem til en del af arbejdsstyrken.
  • I Bjerringbro har vi netop afholdt et arrangement sammen med bl.a. Grundfos og Holmris B8 med det formål at inspirere flere virksomheder til at arbejde med cirkulære forretningsmodeller og samtidig skabe job til mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet.
  • I Vejle har vi optaget film hos Trekantens El Teknik, hvor både Claus og hans arbejdsgiver har oplevet fordelene ved socialt frikort.
  • Jobmatch-arrangement på Veteranhjemmet i København – og lignende arrangementer på vej i Odense og Aarhus.
  • Med Tag hånd om trivslen – vejledning til små og mellemstore virksomheder har vi fået midler af Velliv til at hjælpe virksomheder med fastholdelse og trivsel blandt medarbejderne. Det har bl.a. bragt os til Aulum, Struer, Herning, Middelfart, m.v.

Har du brug for et godt råd i din virksomhed, er du velkommen til at bruge vores ekspert-service Spørg Cabi

Hos mange virksomheder melder der sig mange spørgsmål i forbindelse med coronakrisen og de mange nye regler om fx sygedagpenge. Dem har vi også styr på.

Det er gratis at benytte sig af Spørg Cabi.

Emner

Tags


Cabi er et nonprofit videns-, netværks-, og formidlingshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme:

  • Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse.
  • Udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job.
  • Trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Pressekontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Kommunikationschef Kommunikation og marketing 4128 4126
Jakob Rom Johansen

Jakob Rom Johansen

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder Presse, nyhedsbeve, nyheder, sociale medier 20658534