Gå til indhold
Flere virksomheder frygter, at stress bliver en større udfordring for dem fremover. Eksperter efterspørger forandringer i virksomhederne så tendensen kan vendes.
Flere virksomheder frygter, at stress bliver en større udfordring for dem fremover. Eksperter efterspørger forandringer i virksomhederne så tendensen kan vendes.

Nyhed -

Virksomheder frygter, stress bliver en større udfordring

Fire ud af ti virksomheder vurderer i en ny undersøgelse, at stress bliver et stigende problem for dem i fremtiden. Virksomhederne må indrette sig efter det, og deres topledelser skal på banen, mener eksperter.

Stress har længe været et problem på mange danske arbejdspladser, og noget tyder på, at det ikke er en udfordring, der forsvinder lige foreløbig. I hvert fald ikke hvis man spørger de danske virksomheder selv. Det har Ugebrevet A4 netop gjort og spurgt 461 forskellige virksomheder om stress.

I deres undersøgelse svarer 37 procent af virksomhederne, at de frygter, stress vokser sig til et større problem hos dem i de kommende år. 25 procent er dog uenige i den påstand.
Blandt dem, der allerede har haft stress-sygemeldinger på arbejdspladsen, er tallet noget højere. Her vurderer 45 procent, at udfordringen bliver større i deres virksomhed fremover.

Og det er noget, virksomhederne skal indrette sig efter, så deres medarbejdere ikke går ned med stress. Det mener stress-ekspert og generalsekretær i Stresstænketanken, Thomas Milsted:

”Virksomhederne bliver nødt til at nå frem til den erkendelse, at de må indrette sig, så medarbejdere ikke får stress, også selvom det kan gå ud over deres indtjening,” siger han til Ugebrevet A4.

Han peger i den forbindelse på, at topledelsen spiller en afgørende rolle. Det samme gør Bjarne Toftegård, stress-ekspert og ejer af konsulentvirksomheden Forebyg Stress ApS.

”Stress udvikler sig ofte, når ressourcerne ikke rækker til det, man gerne vil i virksomheden. Det er et spørgsmål om prioriteringer, og her må topledelsen finde ud af at få det, som man satser på som det mest strategiske, til at gå op med ressourcerne,” siger han til Ugebrevet A4.

Hårdere konkurrence og større tidspres

Spørger man virksomhederne selv, peger de på, at hårdere konkurrence er med til at puste til udfordringen og gøre den endnu større. Skarp konkurrence om priser og effektivitet påvirker mange af dem. Det oplever man også hos IT-distributøren Ingram Micro i Glostrup.

Her peger virksomhedens HR-chef, Bettina Frederiksen, også netop på det som årsag til, at man frygter flere stressede medarbejdere i fremtiden: 

”Vi går ind i et helt vildt presset marked, så vores indtjening falder. Det betyder, at vi hele tiden skal forny os, og det går sindssygt stærkt. Det er ikke alle medarbejderne, der er klar på den rejse,” siger hun til Ugebrevet A4.

Derfor laver hun også særlige aftaler med de medarbejdere i virksomheden, der er i fare for at få stress. Det kan være helt små ting som at ændre opsætningen på deres telefoner eller undgå at tage arbejdet og arbejdscomputeren med hjem.

Mere viden

Læs mere hos Ugebrevet A4

Få viden og værktøjer til at håndtere stress hos Cabi

Emner

Tags

Pressekontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Souschef Kommunikation og marketing 4128 4126
Jakob Rom Johansen

Jakob Rom Johansen

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder Presse, nyhedsbeve, nyheder, sociale medier 20658534

Relaterede nyheder