Gå til indhold
En gruppe veteraner skal i samarbejde vedligeholde bygninger og natur på Sprogø. Det sker som led i et nyt projekt, der skal hjælpe dem sikkert tilbage i arbejde igen.
En gruppe veteraner skal i samarbejde vedligeholde bygninger og natur på Sprogø. Det sker som led i et nyt projekt, der skal hjælpe dem sikkert tilbage i arbejde igen.

Nyhed -

Veteraner skal hjælpes i arbejde ved at vedligeholde ø

Nyt projekt skal hjælpe sjællandske veteraner tilbage på arbejdsmarkedet. Veteranerne skal passe natur og bygninger på Sprogø i projektet, der er startet af Slagelse Kommune, Sund & Bælt og VeteranHaven.

Til foråret vil veteraner gå rundt på Sprogø og vedligeholde øens grønne områder og bygninger. Fra marts vil de nemlig deltage i et projekt, der skal hjælpe dem med at komme godt tilbage på arbejdsmarkedet.

Projektet er startet af Sund & Bælt, VeteranHaven og Slagelse Kommune, og ifølge administrerende direktør i Sund & Bælt, Mikkel Hemmingsen, rummer projektet fordele for alle parterne:

”Vi får løst en række opgaver og kan samtidig bidrage til at give mennesker på kanten af arbejdsmarkedet en chance for at få et ordinært job inden for de rammer, den enkelte veteran kan håndtere,” siger han i en pressemeddelelse fra firmaet.

Fleksibelt arbejde uden stress

Slagelse Kommune har mange veteraner, der gerne vil have et fleksibelt arbejde. Og opgaverne i dette projekt vil også kunne løses fleksibelt efter veteranernes egne jobevner og med et fleksibelt timetal.
Når veteranerne fremover møder på deres nye arbejdsplads i Storebælt, vil det være til en 30 timers arbejdsuge fordelt mellem flere af dem. Som udgangspunkt skal de arbejde 6-12 timer om ugen.

Det er målet, at veteranerne stille og roligt skal have en tilknytning til arbejdsmarkedet igen, og hos Sund & Bælt mener man, der er gode rammer for det på Sprogø. Her vil veteranerne ikke blive presset ud i stressende arbejdssituationer.

Fastansættelser og flere opgaver i fremtiden

Det er også et mål, at man med projektet vil kunne fastansætte et par af veteranerne i ordinære jobs hvert år. Og at veteranernes arbejde på sigt kan udbredes til forskellige opgaver omkring Storebæltsbroen og ikke kun Sprogø. 

Ifølge VeteranHavens daglige leder, René Pamperin, arbejder de nu også på at få en aftale med Hotel Comwell i Korsør, hvor veteranerne vil kunne arbejde. Det skriver TV2 Fyn.

Mere viden

Læs mere om projektet hos Sund & Bælt og TV2 Fyn 

Læs mere om veteraner i arbejde hos Cabi

Emner

Tags

Regions


Cabi er et nonprofit videns-, netværks-, og formidlingshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme:

  • Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse.
  • Udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job.
  • Trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Pressekontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Souschef Kommunikation og marketing 4128 4126
Jakob Rom Johansen

Jakob Rom Johansen

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder Presse, nyhedsbeve, nyheder, sociale medier 20658534