Gå til indhold
Antallet af personer, der kommer i fleksjob stiger
Antallet af personer, der kommer i fleksjob stiger

Nyhed -

Stor stigning i fleksjob

På seks år er over 23.000 flere kommet i fleksjob, og stigningen gælder især fleksjob med en ugentlig arbejdstid på under ti timer. Det viser en ny opgørelse fra Momentum.

Målet med fleksjobsreformen fra 2013 var at bringe de svageste grupper tættere på arbejdsmarkedet, og en ny opgørelse fra KL's nyhedsbrev Momentum viser, at det er lykkedes.

Et halvt år før reformens indførelse var der 51.088 personer i fleksjob, mens der i dag er 74.324. Det er en stigning på 45 procent på seks år.

Og en stor del af de, der er kommet i fleksjob under den nye ordning efter reformen har en ugentlig arbejdstid på under ti timer. 27 procent har et fleksjob med 1-5 timer om ugen og 32 procent et fleksjob på 6-10 timer om ugen.

Seniorforsker fra VIVE - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, Helle Holt, er overrasket over udviklingen.

"Jeg må spise min gamle hat, for jeg troede faktisk ikke, at det ville være muligt at få arbejdsgiverne til at ansatte folk i så få timer. Det er helt unikt, at man kan det, og fleksjobordningen har på en eller anden måde formået at få personer uden fuld arbejdsevne ind på arbejdsmarkedet. Og arbejdsgiverne har lært, at man godt kan finde småjobs og opgaver, som de her mennesker kan varetage og være glade for," siger Helle Holt til Momentum.

Ansatte i fleksjob er tilfredse

Deloitte har desuden foretaget en undersøgelse, som viser, at 85 procent af de, der er ansat i flekjob er tilfredse eller meget tilfredse. Og kun tre procent er utilfredse med deres fleksjob.

Læs mere

Se meget mere om fleksjob i Cabis guide til fleksjob


Emner

Tags


Cabi er et nonprofit videns-, netværks-, og formidlingshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme:

  • Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse.
  • Udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job.
  • Trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Pressekontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Kommunikationschef Kommunikation og marketing 4128 4126
Jakob Rom Johansen

Jakob Rom Johansen

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder Presse, nyhedsbeve, nyheder, sociale medier 20658534