Gå til indhold
Med et nyt værktøj fra Beskæftigelsesministeriet bliver det nemmere at se, hvilke kommuner, der er gode til at få ledige i arbejde.
Med et nyt værktøj fra Beskæftigelsesministeriet bliver det nemmere at se, hvilke kommuner, der er gode til at få ledige i arbejde.

Nyhed -

Se hvordan kommunerne klarer sig på beskæftigelsesområdet

Fremover kan alle følge med i, hvor gode de enkelte kommuner er til at få borgere væk fra offentlig forsørgelse. Beskæftigelsesministeriet har ranglistet kommunerne fra 1 til 98 efter deres resultater, og målet er at kommunerne kan lære af hinanden.

Beskæftigelsesministeriet har offentliggjort et nyt benchmarkingværktøj, som skal give kommunerne bedre mulighed for at styrke indsatsen over for ledige. Kommunerne får med det nye værktøj lettere ved at se, hvor gode de er til at få borgere væk fra dagpenge, kontanthjælp og sygedagpenge. Samtidig kan man se, hvilke kommuner der gør det godt, og som de mindre gode kommuner kan søge inspiration hos.

Beskæftigelsesministeriet samler som noget nyt kommunerne på en rangliste over alle tre ydelser samt en liste for hver af de tre ydelser. De kommuner, der ligger øverst på ranglisten, er de kommuner, der klarer sig bedst, og som har færre personer på offentlig forsørgelse, end man kan forvente. Opgørelserne tager nemlig hensyn til blandt andet alder og uddannelse i de enkelte kommuner, så de kan sammenlignes.

På den aktuelle liste, hvor ydelserne er samlet, topper Nyborg efterfulgt af Frederiksberg og Gladsaxe.

Det er altså både en gevinst for borgerne og kommunerne. Den nye opgørelse går hånd i hånd med større frihed til kommunerne, der er en konsekvens af en politisk aftale, som gør op med stive regler i beskæftigelsesindsatsen. Men det er frihed under ansvar. Vi vil ikke acceptere, at ledige overlades til sig selv. Kommunerne kan komme under administration, hvis ledige efterlades uden indsats, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), i en pressemeddelelse.

Se alle ranglister på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside

Emner

Tags


Cabi er et nonprofit videns-, netværks-, og formidlingshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme:

  • Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse.
  • Udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job.
  • Trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Pressekontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Kommunikationschef 4128 4126
Jakob Rom Johansen

Jakob Rom Johansen

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder 20658534