Gå til indhold
Ringkøbing-Skjern Kommune forebygger sygefravær
Ringkøbing-Skjern Kommune forebygger sygefravær

Nyhed -

Ringkøbing-Skjern Kommune har succes med at holde ansatte raske

Projekt Langtidsrask i Ringkøbing-Skjern Kommune forebygger sygefravær blandt medarbejdere i institutioner og på virksomheder. Derfor fortsætter projektet endnu to år.

Det kommunale projekt har eksisteret siden februar 2018, og har vist sig at være et rigtigt godt tilbud. Så godt, at Beskæftigelsesudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune før jul bevilligede en fortsættelse af Projekt Langtidsrask i yderligere to år. Samtidig besluttede udvalget at udvide tilbuddet til flere virksomheder og med flere tiltag. Det skriver Ringkøbing-Skjern Kommune i en pressemeddelelse

Gennem projektet kan både medarbejdere, tillidsrepræsentanter og arbejdsgivere hurtigt kan få hjælp til at forebygge sygefravær – eller til at gøre en nødvendig sygefraværsperiode så kort som muligt.

Cabi har udarbejdet en evaluering af projektet, at der er god effekt af tilbuddet – medarbejdere, arbejdsgivere samt tillidsrepræsentanter er alle meget glade for Langtidsrask. Og det er på den baggrund, at kommunen har valgt at forlænge projektet.

Af den afsluttende evaluering fra Cabi fremgår det, at fire ud af fem siger, at de har fået større viden om symptomer og udfordringer. Syv ud af ti konkluderer, at de er blevet mere opmærksomme på hjælp til selvhjælp – f. eks. i forhold til kost, motion, øvelser, smertetackling.

Herudover siger otte ud af ti, at de er blevet mere opmærksomme på, at der findes en række tilbud, hvor de kan få hjælp i forhold til daglige udfordringer.

Fra virksomhederne er der ligeledes meget positiv respons, i evalueringen:

”Der er god business case i det her. Vi har kunnet konstatere et faldende sygefravær. Med 500 medarbejdere, så rykker det, når dine folk kommer på arbejde hver dag”, siger f.eks. Kim H. Thomsen, HR Business Partner i Vestas Wind Systems.

Læs mere

Se hele pressemeddelelsen fra Ringkøbing-Skjern Kommune

Se også Ringkøbing-Skjerns temaside om Projekt Langtidsrask

Har din virksomhed brug for en strategisk tilgang til sygefraværet - Se vores temaside

Emner

Tags


Cabi er et nonprofit videns-, netværks-, og formidlingshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme:

  • Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse.
  • Udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job.
  • Trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Pressekontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Kommunikationschef Kommunikation og marketing 4128 4126
Jakob Rom Johansen

Jakob Rom Johansen

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder Presse, nyhedsbeve, nyheder, sociale medier 20658534