Gå til indhold
Nyt værktøj skal hjælpe kommunerne med at få flere flygtninge i arbejde
Nyt værktøj skal hjælpe kommunerne med at få flere flygtninge i arbejde

Nyhed -

Nyt værktøj til afklaring af flygtninges kompetencer

Nyankomne flygtninges kompetencer skal hurtigt afklares, så der nemt kan skabes et godt match mellem flygtning mellem og virksomhed. Det skal et nyt værktøj hjælpe med.

Det nye værktøj er udviklet af Kompetencecenter Skanderborg i Skanderborg Kommune, som har gode erfaringer med at aktivere og integrere flygtninge på arbejdsmarkedet.

Værktøjet skal fungere som inspiration til, hvordan kommunerne kan få flere flygtninge ud på arbejdsmarkedet, og konkret består værktøjet af to dele:

  • Pjece med ti branchepakker med beskrivelse af typiske arbejdsopgaver, krav og kompetencer.
  • Sprog- og billedkort med de 30 mest anvendte ord inden for den enkelte branche.

Det digitale værktøj er nu en integreret del af Jobnet.dk, og her kan flygtninge få hjælp til at knytte kompetencer til deres CV, og på den måde kan virksomheder bedre vurdere, om den enkelte kan varetage et bestemt job.

”Når flygtninge kommer til Danmark, skal de arbejde, så de kan forsørge sig selv og blive en del en del af det danske fællesskab. Det at blive en del af det danske arbejdsmarked er afgørende for integrationen. Derfor er jeg også glad for, at vi nu kan tilbyde kommunerne et værktøj, der tidligt i processen kan afklare, hvilke færdigheder nytilkomne flygtninge har med i bagagen, så de hurtigere kan finde et job, der passer til dem. På den måde får vi flygtningene i gang så hurtigt som muligt. Det er til gavn for både den enkelte og for samfundet,” siger udlændinge- og integrationsminsiter Inger Støjberg i en pressemeddelse.

Se også

Find det nye værktøj på Jobnet.dk

Emner


Cabi er et nonprofit videns-, netværks-, og formidlingshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme:

  • Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse.
  • Udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job.
  • Trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Pressekontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Souschef Kommunikation og marketing 4128 4126
Jakob Rom Johansen

Jakob Rom Johansen

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder Presse, nyhedsbeve, nyheder, sociale medier 20658534