Gå til indhold
Der er indgået et nyt samarbejde mellem et nordjysk jobcenter og en landbrugsorganisation,  der skal få flygtninge i job i landbruget.
Der er indgået et nyt samarbejde mellem et nordjysk jobcenter og en landbrugsorganisation, der skal få flygtninge i job i landbruget.

Nyhed -

Nyt projekt skal give flygtninge arbejde i landbruget

Landbruget mangler arbejdskraft, men det skal et nyt samarbejde mellem LandboNord og Jobcenter Vesthimmerland være med til at løse. Parterne vil rekruttere flygtninge til jobs i landbruget med et nyt udviklingsprojekt.

”Lyst til at gøre en forskel”, sådan lyder Vesthimmerlands Kommunes slogan. Nu har kommunen fået lyst til at gøre en forskel for deres flygtninge og landbrug. Det vil de gøre i samarbejde landbrugsorganisationen LandboNord. 

Flere og flere virksomheder vælger at tage flygtninge ind som arbejdskraft, og nu er turen kommet til det nordjyske landbrug. Landbrugsorganisationen og jobcenteret vil fremover hjælpe landbruget med at skaffe kvalificeret arbejdskraft og samtidig hjælpe flygtninge med at blive selvforsørgende.

Det glæder Per Barup, kredsformand i LandboNord, at branchen fremover vil tage et større samfundsansvar og forhåbentlig løse problemet med de manglende hænder:

”Vi mangler arbejdskraft i landbruget, så vi skal som branche også udvikle os. Derfor søger vi også denne mulighed i at tage socialt ansvar og få den kvalificerede arbejdskraft til vores landbrug,” siger han til vesthimmerland.dk

For at sikre det bedst mulige samarbejde og undgå misforståelser mellem landmændene og flygtningene vil jobcenteret have en integrationsmentor tilknyttet. Mentoren skal hjælpe med sprog og kulturforskelle, når flygtningene kommer ud på arbejdspladserne i landbruget.

Læs om det indgåede samarbejde her

Læs mere om rekruttering af flygtninge og indvandrere her

Emner

Tags

Regioner


Cabi er et nonprofit videns-, netværks-, og formidlingshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme:

  • Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse.
  • Udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job.
  • Trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Pressekontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Kommunikationschef Kommunikation og marketing 4128 4126
Jakob Rom Johansen

Jakob Rom Johansen

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder Presse, nyhedsbeve, nyheder, sociale medier 20658534