Gå til indhold
Danskerne er sig selv nærmest, når de skal vælge job. Topscoreren er fokus på forebyggelse af stress.
Danskerne er sig selv nærmest, når de skal vælge job. Topscoreren er fokus på forebyggelse af stress.

Nyhed -

Ny undersøgelse overrasker: Det, der i virkeligheden er vigtigst for nye medarbejdere

Længe har der været en fortælling om, at klima og bæredygtighed har været afgørende faktorer, når danskerne søger nye job. En ny undersøgelse fra Ballisager fastslår, at det ikke er tilfældet.

Ballisager har spurgt 1500 ansatte ind til deres valg af arbejdsplads og hvad, der kendetegner et godt arbejdsliv og en attraktiv arbejdsplads. For flertallet klinger bæredygtighed og klimaaftryk hult og forekommer mere diffust end egen trivsel.

Det, danskerne i virkeligheden gerne vil have

Ballisagers undersøgelse fortæller, hvad der er vigtigt på en attraktiv arbejdsplads. Danskerne er sig selv nærmest, når de skal vælge job. De går efter et godt arbejdsliv med gode kolleger og en leder, der har en positiv indstilling til ledergerningen. Topscoreren er forebyggelse af stress.

Som en del af projektet ”Tag hånd om trivslen” besøger Cabi i øjeblikket rigtig mange virksomheder og snakker med dem om trivsel og mental sundhed på arbejdspladser, og det overrasker ikke seniorkonsulent Marlene Fabrin, at forebyggelse af stress er topscoreren:

”Vilkårene er meget forskellige for virksomhederne, og derfor er der også stor forskel på hvilke rammer, der er til forebyggelse af stress i hverdagen. Forebyggelse er noget, der skal leve i hverdagen via dialog, der skal være klare rammer for, hvem der gør hvad i indsatsen for at forebygge stress og gode værktøjer, der understøtter arbejdet i hverdagen. Det er en fælles opmærksomhed og opgave, der skal udføres i hele organisationen, og dagsorden skal sættes af den øverste ledelse.”

Top5 over det, virksomheder bør prioritere:

1. forebyggelse af stress
2. at tage medansvar for medarbejdernes fysiske helbred
3. at være på forkant med den teknologiske udvikling
4. at agere klimabevidst
5. at inkludere minoriteter og udsatte.

kilde: Ballisager

Skal vi så droppe fortællingerne om klima og CSR?

Vi skal absolut ikke droppe fortællingerne om klima og CSR, da disse stadig er væsentlige dele i Top5 over, hvad virksomhederne bør prioritere, og disse to adskiller sig kun med marginaler fra hinanden. Det er stadig vigtigt, men Ballisagers undersøgelse peger på, at fortællingerne om det gode arbejdsmiljø og forebyggelse skal fylde mere i virksomhedernes egen fortælling.

”Jeg oplever, at tydeligheden omkring håndteringen bør fylde mere. Trivsel er alles ansvar, men med tydelighed omkring roller, og hvem der gør hvad, er man rigtig langt”, fortæller Marlene Fabrin, seniorkonsulent i Cabi.

Har du spørgsmål, eller savner du som leder sparring på trivslen i jeres virksomhed. Så kontakt Cabis eksperter gratis her

Related links

Emner

Kategorier

Kontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Souschef Kommunikation og marketing 4128 4126
Malene Boel Kristensen

Malene Boel Kristensen

Pressekontakt Marketingkoordinator Kommunikation og Marketing 2099 7771

Relateret materiale

Plads til flere i arbejde

Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes.

Cabi
Åboulevarden 70, 3
8000 Aarhus C
Danmark