Gå til indhold
Cabi udgiver ny temaside med seks korte inspirationsoplæg til at håndtere korttidsfraværet.
Cabi udgiver ny temaside med seks korte inspirationsoplæg til at håndtere korttidsfraværet.

Nyhed -

Ny temaside: Få styr på korttidsfraværet i virksomheden

På landsplan udgør korttidsfraværet næsten halvdelen af det samlede sygefravær. Mange virksomheder overser det korte, hyppige fravær, da det ofte er langtidsygemeldingerne som fylder på skrivebordet og i bevidstheden. Cabi har åbnet en ny temaside, som giver virksomheder værktøjer til at tage fat om det korte sygefravær.

Indsatser mod sygefraværet i danske virksomheder bliver ofte rettet mod at undgå langvarigt sygefravær, men det er tit det korte, drypvise sygefravær, som er mest forstyrrende for virksomhedens drift.

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø har udgivet en rapport, som viser, at det korte sygefravær på under otte dage i træk udgør 46 procent af det samlede sygefravær blandt danske lønmodtagere.

En ny temaside fra Cabi skal nu give virksomheder viden og værktøjer til at sætte fokus på det korte, drypvise sygefravær.

”Jeg oplever, at mange virksomheder med højt fravær antager, at det er langtidsfraværet, der er problemet, men når vi går tallene efter, viser det sig ofte, at det faktisk er det korte sygefravær, som fylder mest i statistikken. Og det er vigtigt, at man er klar over, om det er kort eller langt fravær, som er den primære udfordring, for ellers risikerer man at tilrettelægge indsatsen forkert,” siger Hanne Holm Andersen, seniorkonsulent hos Cabi og ekspert i sygefravær.

Derfor har Cabi nu lanceret en temaside, som hjælper ledere med at identificere og handle på det korte sygefravær.

Se videoklip med Hanne Holm Andersen om ledelse og korttidsfravær

Seks oplæg til inspiration

Cabis temaside består bl.a. af seks videooplæg, hvor Cabis rådgiverteam giver inspiration til, hvordan ledere kan håndtere det korte fravær i virksomheden. Det sker ud fra følgende overskrifter:

  • Sæt det korte fravær på dagsordenen
  • Tal om holdninger og kultur omkring sygefravær i ’fredstid’
  • Hent viden i statistikken
  • Få overblik over mulige redskaber
  • Følg altid op
  • Bunder korttidsfraværet i noget i arbejdsmiljøet?

Temasiden indeholder også gode råd til hver af de seks videooplæg, og derudover tre eksempler på, hvordan konkrete virksomheder har grebet det korte sygefravær an.

Mere information

Se temasiden om kortidsfravær på cabiweb.dk/korttidsfravaer

Related links

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Souschef Kommunikation og marketing 4128 4126
Henrik Boye Ebbesen

Henrik Boye Ebbesen

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder Presse og kommunikation 3066 1688

Relateret materiale

Plads til flere i arbejde

Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes.

Cabi
Åboulevarden 70, 3
8000 Aarhus C
Danmark