Gå til indhold
En ny guide fra Cabi hjælper sagsbehandlere til at holde jobfokus i samtale med borgerne.
En ny guide fra Cabi hjælper sagsbehandlere til at holde jobfokus i samtale med borgerne.

Nyhed -

Ny guide: Få styrket jobfokus i samtalerne med borgerne

Sagsbehandleres samtaler med borgere fra kanten af arbejdsmarkedet kan ofte komme til at handle meget om udfordringer og barrierer. En ny guide fra Cabi hjælper sagsbehandlere til at holde fokus på job i samtalerne.

Fokusrevisioner af jobafklarings- og ressourceforløb, som Deloitte har foretaget for Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, viste sidste år, at næsten halvdelen af alle sager om ressourceforløb mangler mål for job eller uddannelse. Tendensen er den samme for jobafklaringsforløb, hvor langt størsteparten af sagerne mangler mål, efter at forløbet er blevet bevilliget.

Cabi har derfor lavet en digital guide til sagsbehandlere, som arbejder med borgere i jobafklarings- og ressourceforløb. Den skal hjælpe til at holde jobfokus i samtalerne.

Guiden indeholder en række værktøjer og gode råd til at holde samtalerne på sporet og med en klar retning. Også for borgere, som synes langt væk fra arbejdsmarkedet.

Alle skal have et CV

Du får introduktion til, hvordan du kan bruge Jobnet-CV'et i samtalerne. CV’et spiller en central rolle i at sætte en retning for forløbet, hvilket er afgørende for jobmålet. Og her menes der et grundigt CV, som i detaljer beskriver borgerens kompetencer og udviklingspunkter. Et sådant CV kan danne grobund for en kvalificeret samtale om jobmål.

Forventningsafstemning er vigtig

Guiden indeholder også en række gode råd til, hvordan du kan sikre en god forventningsafstemning med borgeren, inden samtalen begynder. Det medvirker til, at samarbejdet kommer godt fra start.

Den digitale guide fra Cabi er gratis.

Mere inspiration

Se guiden Styrket jobfokus i sagsbehandlingen

Se også CV for ledige

Emner

Kategorier

Kontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Souschef Kommunikation og marketing 4128 4126
Malene Boel Kristensen

Malene Boel Kristensen

Pressekontakt Marketingkoordinator Kommunikation og Marketing 2099 7771

Relateret materiale

Plads til flere i arbejde

Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes.

Cabi
Åboulevarden 70, 3
8000 Aarhus C
Danmark