Gå til indhold
Michael Schmidt fandt det perfekte match i VVS-butik
Michael Schmidt fandt det perfekte match i VVS-butik

Nyhed -

Michael fik job gennem Rekruttering fra kanten på Lolland-Falster

Flere operationer i knæet og smerter gjorde det umuligt for Michael Schmidt at udføre sit job som selvstændig gulvlægger. Men efter fire års nedtur er han gennem indsatsen Rekruttering fra kanten på Lolland-Falster er nu kommet i fleksjob.

"Det var ligesom at vinde 50 millioner kroner i lotto," siger Michael Schmidt til TV2 Øst om sit nye job i en VVS-butik

Jobbet fik han gennem indsatsen Rekruttering fra Kanten på Lolland-Falster er et projekt, der skal begrænse manglen på arbejdskraft, der forventes i de kommende år. Det skal ske ved at mennesker, som befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet, bliver gjort klar til at komme i job. 

Lolland og Guldborgsund Kommune samarbejder med det lokale erhvervsliv, Business Lolland-Falster og videns- og netværkshuset Cabi. Målet er at give 850 borgere en tilknytning til arbejdsmarkedet. Projektet er støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond.

Den i dag 48-årige Michael Schmidt havde ellers fundet sin hylde i livet. I 20 år var han selvstændig gulvlægger. Men et dårligt knæ og flere operationer, der ikke formåede at rette op på det, betød et endeligt farvel til det fysisk krævende job.

Det dårlige knæ gjorde, at Michael Schmidt levede med store smerter i hverdagen. Og så var det psykisk hårdt pludselig at have fået revet den vante dagligdag væk under fødderne.

"Jeg havde det rigtigt skidt og var rigtigt langt nede. Men det var jeg også på grund af de piller, jeg fik. Det sidste, jeg fik, var metadon, og der kunne jeg ikke kende mine børn til sidst," forklarer Michael Schmidt.

Butikschef presse på for at få Michael ansat

Gennem Rekruttering fra Kanten på Lolland-Falster fik Michael Schmidt praktik i VVS-Eksperten i Nykøbing Falster, og det var det perfekte match.

"Vi fik en mand ind, der livede mere og mere op og passede godt ind, fortæller butikschef i VVS-Eksperten Nykøbing Falster," Cim Erik Strømsholt.

Hos vvs-forhandleren var de så glade for Michael Schmidt, at de selv pressede på for at få ham godkendt til flexjob.

"Vi kunne godt se potentialet i Michael. Så vi var faktisk med til at presse lidt på ved at udfylde et stykke papir, hvor vi skrev, at vi godt ville ansatte Michael i flexjob, hvis han blev godkendt til det," siger Cim Erik Strømsholt.

Mere information

Læs hele Michaels historie hos TV2 Øst

Vil du vide mere om Rekruttering fra kanten på Lolland Falster - Så se Cabis hjemmeside

Emner

Tags


Cabi er et nonprofit videns-, netværks-, og formidlingshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme:

  • Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse.
  • Udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job.
  • Trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Pressekontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Kommunikationschef Kommunikation og marketing 4128 4126
Jakob Rom Johansen

Jakob Rom Johansen

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder Presse, nyhedsbeve, nyheder, sociale medier 20658534

Relaterede nyheder