Gå til indhold
Det er for tidskrævende, og der er ikke ressourcer nok i mange virksomheder til at inkludere udsatte ledige eller fastholde syge medarbejdere i virksomheden. Det viser en ny undersøgelse blandt 424 virksomheder.
Det er for tidskrævende, og der er ikke ressourcer nok i mange virksomheder til at inkludere udsatte ledige eller fastholde syge medarbejdere i virksomheden. Det viser en ny undersøgelse blandt 424 virksomheder.

Nyhed -

Mangel på tid og ressourcer får virksomheder til at fravælge socialt ansvar

Det er for tidskrævende, og der er ikke ressourcer nok i mange virksomheder til at inkludere udsatte ledige eller fastholde syge medarbejdere i virksomheden. Det viser en undersøgelse blandt 424 virksomheder, som Epinion har foretaget for videns- og netværkshuset Cabi.

Cabi har af Epinion fået lavet en undersøgelse, som viser, at det primært er mangel på tid og ressourcer, der afholder nogle virksomheder fra at ansætte udsatte ledige. Alligevel er der en stigende interesse for at tage udsatte ind i virksomhederne. ”Over de seneste år har vi set, at virksomheder helt bevidst begynder at rekruttere blandt ledige fra kanten af arbejdsmarkedet, som har nogle udfordringer. Med den rette opkvalificering kan ledige fra kanten af arbejdsmarkedet blive værdifulde medarbejdere, og det er vores erfaring, at de ofte også er meget loyale overfor den virksomhed, der har givet dem en chance”, siger Mette Rønnau, Direktør i Cabi.

Ugebrevet A4 har i dag skrevet om undersøgelsen og om en virksomhed, som har ansat en i fleksjob. Ansættelse af personer i fleksjob er én ud af mange måder, hvor på virksomheder kan tage et socialt ansvar og samtidigt få kvalificeret arbejdskraft. Nogle virksomheder er tilbageholdende med at ansætte mennesker i fleksjob på trods af, at der er rigtig mange fordele ved det. Hvis du som virksomhed vil vide mere om ansættelse af mennesker i fleksjob, kan du læse her cabiweb.dk/guide-fleksjob.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Souschef Kommunikation og marketing 4128 4126

Relateret materiale

Plads til flere i arbejde

Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes.

Cabi
Åboulevarden 70, 3
8000 Aarhus C
Danmark