Gå til indhold
Kommunerne skaffede arbejde til 2.140 flygtninge i 2016. Nu bliver de tildelt en bonus af finansminister, Kristian Jensen, for deres indsats.
Kommunerne skaffede arbejde til 2.140 flygtninge i 2016. Nu bliver de tildelt en bonus af finansminister, Kristian Jensen, for deres indsats.

Nyhed -

Kommuner modtager millionbeløb for at få flygtninge i job

Sidste år fik kommunerne 2.140 flygtninge i job, og det bliver de nu belønnet for med et samlet beløb på 53,5 mio. kr. Finansministeren håber, det kan få flere kommuner til at yde en indsats, når de oplever, hvilken bonus det udløser i andre kommuner.

Hver gang en flygtning kommer i arbejde, udløser det 25.000 kr. ude i kommunerne. Sidste år lykkedes det tilsammen landets kommuner at skaffe arbejde til i alt 2.140 flygtninge, og derfor fordeler finansminister, Kristian Jensen, nu 53,5 mio. mellem dem. Kommunerne vil blive belønnet efter, hvor mange flygtninge de har formået at få i job.

Beløbet skal ifølge ministeren både fungere som en belønning, men også som en tydeliggørelse af, at det er kommunernes ansvar at løse opgaven:

”Ideen med det her er jo at sige til kommunerne, at det er dem, der har ansvaret og interessen i at få flygtninge og familiesammenførte i arbejde,” siger han til dr.dk

Og kommunerne er blevet bedre til at løse opgaven med at få flygtninge i arbejde. Ifølge ministeren er beløbet tegn på, at integrationen på arbejdsmarkedet går den rigtige vej.
Mange kommuner gør et stort stykke arbejde, men andre kan også forbedre deres indsats på området, mener han. Han håber derfor, at flere kommuner vil blive inspireret til at yde en indsats, når de ser, hvordan det kan betale sig i andre kommuner.

Læs mere om bonussen her

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Souschef Kommunikation og marketing 4128 4126
Henrik Boye Ebbesen

Henrik Boye Ebbesen

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder Presse og kommunikation 3066 1688

Plads til flere i arbejde

Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes.

Cabi
Åboulevarden 70, 3
8000 Aarhus C
Danmark