Gå til indhold
Chefer og ledere i Randers Kommune har fået nye roller ved siden af deres normale arbejde: De skal være mentorer for en gruppe unge uden arbejde eller uddannelse.
Chefer og ledere i Randers Kommune har fået nye roller ved siden af deres normale arbejde: De skal være mentorer for en gruppe unge uden arbejde eller uddannelse.

Nyhed -

Kommunale chefer bliver mentorer for unge uden arbejde

I Randers har man indført en ny mentorordning, der skal hjælpe unge i gang med arbejde eller uddannelse. Her er de unges mentorer kommunale chefer. Ordningen giver struktur og ny motivation, mener en af de unge.

En ny mentorordning i Randers har givet flere kommunale chefer nye, uvante opgaver. 20 ledere og chefer fra kommunens Social- og Arbejdsmarkedsafdeling er nemlig blevet mentorer for en gruppe unge, der står uden for arbejdsmarkedet, og som har svært ved at tage næste skridt.

Lederne har fået til opgave at hjælpe de unge på vej til at kunne tage en uddannelse eller et arbejde. Det skal blandt andet foregå ved ugentlige samtaler med de unge om deres hverdag, udfordringer og adfærd.

Sådan et forløb er 21-årige Frederik Høyberg og Lars Præcius, afdelingsleder i Randers Kommune, i gang med. Undervejs i forløbet håber Lars Præcius at kunne motivere Frederik og hjælpe ham med at skabe struktur:

”Jeg vil gerne se, om jeg kan prikke lidt til hans motivation. Det handler om at vise den her naturlige struktur, som man har i et voksent arbejdsliv,” siger han til Randers Amtsavis.

Små skub og struktur

Og struktur er da også noget af det, Frederik selv mener, han har fået ud af at være med i ordningen:  

”Det har givet mig en struktur i hverdagen, som virkelig har hjulpet mig, så jeg ikke bare ligger derhjemme uden at få gjort noget. Det har ligesom antændt en gnist under min drøm om at blive mekaniker, og det har givet mig en ny lyst til at gå efter det igen,” siger han til TV2 Østjylland.

De to mødes for det meste en gang om ugen. Indtil videre er det blevet til otte gange. Møderne kalder de selv for ’de små skub’. Mens samtalerne giver Frederik nogle små skub, giver de Lars et afbræk i de ellers normale arbejdsdage som afdelingsleder i sygedagpengeafdelingen:

”Det, at få lov til at samarbejde med Frederik om at klæde ham lidt bedre på til et arbejdsliv eller livet i det hele taget, er berigende på en eller anden måde,” siger Lars Præcius til TV2 Østjylland.

De to er nu en tredjedel henne i det planlagte forløb, og Frederik er begyndt at tænke mere på fremtiden:

”Jeg kunne nok godt starte på uddannelsen allerede i januar, men det er jeg ikke klar til. Og derfor er der risiko for, at jeg ville få endnu et nederlag, hvis jeg prøvede. Det er vigtigt at få nogle succesoplevelser, så jeg ikke mister modet undervejs,” siger han til amtsavisen.

Mere viden

Læs mere hos TV2 Østjylland eller Randers Amtsavis

Læs mere om, hvordan unge kan hjælpes i gang med arbejde eller uddannelse hos Cabi

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Souschef Kommunikation og marketing 4128 4126
Malene Boel Kristensen

Malene Boel Kristensen

Pressekontakt Marketingkoordinator Kommunikation og Marketing 2099 7771

Plads til flere i arbejde

Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes.

Cabi
Åboulevarden 70, 3
8000 Aarhus C
Danmark