Gå til indhold
KL vil fortsætte med digitale samtaler med ledige - også efter nytår
KL vil fortsætte med digitale samtaler med ledige - også efter nytår

Nyhed -

KL: Onlinemøder skal være permanente

Beskæftigelsesministeren har forlænget kommunernes mulighed for at holde onlinemøder med ledige. Nu vil KL have det gjort løsningen permanent.

Indtil årets udgang kan landets jobcentre og a-kasser holde lovpligtige samtaler med ledige uden fysisk fremmøde. Det meddelte beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) onsdag den 16. september. Det skal forhindre smittespredning af corona og har været en mulighed siden foråret, hvor fysisk fremmøde på landets kommunale bygninger var udelukket.

Men står det til KL, der hilser forlængelsen velkommen, bør det være en permanent løsning. Det siger Thomas Kastrup-Larsen (S), der er formand for KL's arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg.

"Det giver ikke mening at fastholde rigide regler om fysisk fremmøde, når både de ledige og jobcentrene mener, det kan klares ligeså godt digitalt. For nogle grupper kan det endda være en bedre løsning, der letter hverdagen og skaber fleksibel dialog og lyst," siger Thomas Kastrup-Larsen til Danske Kommuner.

KL's nyhedsbrev Momentum har foretaget en undersøgelse blandt ledige, som viser, at de ledige har taget godt imod de digitale samtaler. Et notat fra Cabi baseret på interview med sagsbehandlere i kommunerne bekræfter, at onlinemøderene har fordele for både ledige og medarbejdere i jobcentrene. - Det kan du læse mere om her

Emner

Tags


Cabi er et nonprofit videns-, netværks-, og formidlingshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme:

  • Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse.
  • Udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job.
  • Trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Pressekontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Kommunikationschef Kommunikation og marketing 4128 4126
Jakob Rom Johansen

Jakob Rom Johansen

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder Presse, nyhedsbeve, nyheder, sociale medier 20658534

Relaterede nyheder