Gå til indhold
KL og DA: Luk op for beskæftigelsesindsatsen igen

Nyhed -

KL og DA: Luk op for beskæftigelsesindsatsen igen

Af hensyn til ledige og de virksomheder, som bliver afgørende for at genrejse den danske økonomi på den anden side af krisen, er der brug for at få kickstartet beskæftigelsesindsatsen ved at ophæve suspensionen af indsatsen. Det mener KL og DA.

Dele af beskæftigelesesindsatsen er lige nu suspenderet pga. corona-krisen, men der er behov for at suspenderingen bliver løftet nu. Det skriver Thomas Kastrup-Larsen, formand for KL's Arbejdsmarkeds- og Borgerserviceudvalg og  adm. direktør i Dansk Arbejdsgiverforening, Jacob Holbraad i et fælles debatindlæg

Den delvise suspendering af indsatsen giver en række begrænsninger for, hvad jobcentrene kan og må. Men af hensyn til de ledige og virksomheder, er der brug for at få gang i beskæftigelsesindsatsen igen, skriver de.

Jobcentrene kan fx ikke sætte gang i nye virksomhedsrettede indsatser om praktik og løntilskud, og de ledige er ikke forpligtet til at stå til rådighed og deltage i samtaler og indsatser. Det mener Thomas Kastrup-Larsen og Jacob Holbraad ikke, at der er brug for længere.

"Vi ser fx, at det er muligt at holde kontakten med de ledige via telefon og digitale møder. Og vi kan sagtens se for os, at virksomheder, der er i gang, igen kan tage ledige ind i praktik og løntilskud og på den måde hjælpe dem tilbage til arbejdsmarkedet," skriver de i debatindlægget.

Mere information

Læs hele debatindlægget her

Emner

Tags


Cabi er et nonprofit videns-, netværks-, og formidlingshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme:

  • Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse.
  • Udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job.
  • Trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Pressekontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Kommunikationschef Kommunikation og marketing 4128 4126
Jakob Rom Johansen

Jakob Rom Johansen

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder Presse, nyhedsbeve, nyheder, sociale medier 20658534

Relaterede nyheder