Gå til indhold
Der er brug for ekstra hænder til rengøring. Det har skaffet job til 75 kontanthjælpsmodtagere og fleksjobbere i Holstebro
Der er brug for ekstra hænder til rengøring. Det har skaffet job til 75 kontanthjælpsmodtagere og fleksjobbere i Holstebro

Nyhed -

Holstebro: Kontanthjælpsmodtagere og fleksjobbere får job i rengøring

Ca. 75 aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og fleksjobbere i Holstebro har fået job, hvor de skal hjælpe med rengøring af kommunens skoler og institutioner.

Corona-krisen har sendt over 50.000 nye ud i ledighed, men i Holstebro Kommune har den usædvanlige situation været årsag til at ca. 75 aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og fleksjobbere har fået job.

Siden corona-krisen begyndte har der overalt i landet været ekstra opmærksomhed på rengøring for at undgå smittespredning. Og med genåbning af skoler og daginstitutioner er behovet for ekstra rengøring vokset yderligere.

Jobkonsulenter i Jobcentret Holstebro tog derfor kontakt til nogle af kommunens borgere for at tilbyde dem jobbet som rengøringsassistenter. 75 borgere takkede ja til muligheden for et rengøringsjob, og de arbejder fra 4-30 timer om ugen.

"Eftersom regeringen delvist har suspenderet beskæftigelsesindsatsen, så behøvede borgerne faktisk ikke sige ja tak til vores tilbud," forklarer Birgitte Frydensbjerg, centerleder Jobcentret Holstebro, i en pressemeddelelse

Hun glæder sig over, at så mange alligevel tog imod muligheden.

Det betyder noget at være en del af et fællesskab

Lars Stampe, formand for Arbejdsmarkedsudvalget, glæder sig også over, at der var så stor opbakning fra borgerne til at kaste sig ud i de nyoprettede jobs:

"På den ene side er det et rigtigt godt eksempel på, at vores borgere udviser samfundssind. Det er også et godt eksempel på, at det betyder noget at være en del af noget større og opnå et fællesskab, som man gør, når der er brug for en på arbejdsmarkedet," siger Lars Stampe.

De 75 rekrutterede borgere og institutioner/skoler har fået god oplæring af kommunens Quick Rengøring fra Center for Social Indsats, som har stået for oplæringen af rengøringen af bl.a. toiletter og legetøj i børneinstitutioner og på skoler efter myndighedernes retningslinjer.

På skole- og dagtilbudsområdet har den hurtige og afgørende hjælp på rengøringsområdet været med til at gøre genåbningen til en god oplevelse for børnene

Emner

Tags


Cabi er et nonprofit videns-, netværks-, og formidlingshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme:

  • Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse.
  • Udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job.
  • Trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Pressekontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Kommunikationschef Kommunikation og marketing 4128 4126
Jakob Rom Johansen

Jakob Rom Johansen

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder Presse, nyhedsbeve, nyheder, sociale medier 20658534