Gå til indhold
Flere flygtningekvinder skal følge i mændenes fodspor ud på arbejdsmarkedet. Ledigheden blandt dem er fortsat højere end blandt mændene.
Flere flygtningekvinder skal følge i mændenes fodspor ud på arbejdsmarkedet. Ledigheden blandt dem er fortsat højere end blandt mændene.

Nyhed -

Flygtningekvinder halter efter mændene på arbejdsmarkedet

Flere og flere flygtninge kommer i arbejde, men ledigheden blandt flygtningekvinder er fortsat høj. I Cabis ’Projekt 500’ har en række indsatser vist sig at være succesfulde og effektive veje til at få flere flygtningekvinder i gang med job eller uddannelse.

Stadig flere og flere flygtninge kommer i arbejde, men det er oftere mænd end kvinder, der møder ind på arbejdspladserne. Kvinderne står i højere grad uden for arbejdsmarkedet, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Mens mændenes lønmodtagerandel var 33,8 procent i andet kvartal af 2017, var det samme gældende for 10,4 procent af kvinderne.

Og de tal vækker bekymring hos Dansk Erhverv, der gerne ser flere flygtningekvinder på arbejdsmarkedet i fremtiden:

”Det er vigtigt, at vi får disse kvinder tættere på arbejdsmarkedet. Det vil være godt for den enkelte flygtningekvinde, for integrationen og for de mange virksomheder, som i stadigt stigende grad mangler arbejdskraft,” siger Peter Halkjær, der er arbejdsmarkedspolitisk chefkonsulent i Dansk Erhverv.

Han mener, at kvinderne er en vigtig og god arbejdskraft, og at der derfor er behov for en styrket indsats for at hjælpe dem ud på arbejdsmarkedet. Han mener dog, at en markant ændring på området vil kræve flere tiltag.

Projekt hjælper kvinder i gang

Et tiltag, der har vist sig at have gavnlig effekt på kvindernes beskæftigelse, er Cabi, LG Insight og Integrationsnets ’Projekt 500’. Projektets formål var at få ledige familie- og ægtefælleforsørgede nydanskere ind i arbejdsstyrken, og det er lykkedes langt hen ad vejen.

Efter projektets afslutning var cirka 35 procent i ordinær beskæftigelse eller i gang som selvstændige erhvervsdrivende. Mens cirka 20 pct. begyndte på en uddannelse på ordinære vilkår.

I projektet har de 274 deltagere – heraf ni ud af ti kvinder - blandt andet deltaget i virksomhedspraktik, løntilskud og vejlednings- og afklaringssamtaler.

I alt seks kommuner deltog i projektet, der blev afsluttet i foråret 2017.  

Læs mere om projektets resultater og læs slutevalueringen her 

Læs mere hos Dansk Erhverv

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Souschef Kommunikation og marketing 4128 4126
Henrik Boye Ebbesen

Henrik Boye Ebbesen

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder Presse og kommunikation 3066 1688

Plads til flere i arbejde

Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes.

Cabi
Åboulevarden 70, 3
8000 Aarhus C
Danmark