Gå til indhold
Flere seniorer får førtidspension

Nyhed -

Flere seniorer får førtidspension

Analysen er foretaget på baggrund af tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR), og den viser bl.a., at tilgangen til førtidspension blandt personer over 60 år, er steget markant mere, end blandt de øvrige aldersgrupper.

Frem til udgangen af 2013 kunne man gå på efterløn som 60-årig, hvis man ellers opfyldte betingelserne. I 2011 besluttede den daværende regering at hæve efterløns- og pensionsalderen, og fra 2014 er efterlønsalderen steget gradvist. I dag skal man være 62,5 år for at gå på efterløn.

AE-rådets analyse viser, at fra 2013 til 2017 er det sket ingen eller kun en lille stigning i antallet af nye tilkendelser af førtidspension for personer mellem 40 og 60 år. For personer over 60 år, er der sket en fordobling.

Det er især medlemmer fra NFF og 3F's a-kasser, der tilkendes førtidspension, som +60-årig, og ifølge AE-rådets analyse kunne det tyde på, at et fysisk arbejdsmiljø og den medfølgende nedsledning er en årsag.

Se mere

Læs hele analysen hos AE-rådet

Emner

Tags

Pressekontakt

Ea Nielsen

Ea Nielsen

Pressekontakt Souschef Kommunikation og marketing 4128 4126
Henrik Boye Ebbesen

Henrik Boye Ebbesen

Pressekontakt Kommunikationsmedarbejder Presse og kommunikation 3066 1688

Bedre arbejde til flere

Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes.

Cabi
Åboulevarden 70, 3
8000 Aarhus C
Danmark